VRAĆAJU SE SLAVNI DANI: Napad na Ligu šampiona sa legendarnim trenerom

O. M. 10. 07. 2024. u 13:06

U prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Ludogorec dočekuje Dinamo Batumi, u sredu od 20 časova.

FOTO: M. Vukadinović

Bugarski šampion pokušaće da se treći put u istoriji izbori za plasman u ligu šampiona, dok je gruzijski predstavnik u svom jedinom dosadašnjem pokušaju zaustavljen već na prvoj stepenici.

Ludogorec je ligu šampiona igrao u sezonama 2014/15 i 2016/17, oba puta pod vođstvom Georgija Dermendžijeva.

Nakon što su pretrpeli istorijski poraz od Nordsjalenda sa 7:1 u Ligi konferencija, što je bio najveći poraz u Evropi u istoriji kluba, kompletna uprava i sportsko-tehnički štab podneli su ostavke, a legendarni trener Dermendžijev se vratio u klub u oktobru 2023. godine i uspešno vodio tim do njihove 13. uzastopne titule bugarske lige i sada će pokušati da klub treći put u istoriji uvede u grupnu fazu Lige šampiona.

Ludogorec nije ispao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od 2019/20, kada su poraženi od Ferencvaroša ukupnim rezultatom 5:3. To im daje veliko samopouzdanje pred predstojeću utakmicu protiv ekipe koja nikada nije pobedila u ovom takmičenju.

Dinamo Batumi je pre dve godine ispao u prvom pretkolu od Slovana iz Bratislave. Nakon što su prošle godine u Gruziji osvojili naslov prvaka, izborili su novi pokušaj u kvlaifikacijama za elitno evropsko klupsko takmičenje. 

Trenutno im u šampionatu Gruzije ne cvetaj uruže, pošto su tek četvrti na tabeli sa osam bodova zaostatka za vodećima. njihova najveća nada u ovom dvomeču je ta što su već neko vreme u takmičarskom pogonu dok je Ludogorec tek počeo pripreme za novu sezonu.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 1,71)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više