OFK BEOGRAD SE OZBILJNO POJAČAO: "Romantičari" će imati šta da kažu u Superligi Srbije ove sezone

Novosti online 09. 07. 2024. u 11:18

DANAS ćemo od 16 časova gledati prijateljski meč između Himkija i OFK Beograda (16.00).

Foto: N. Paraušić

OFK Beograd se nakon dugog niza godina i tavorenja u nižim razredima srpskog fudbala vraća u Superligu Srbije i planira da dugo ostanje u njoj jer radi punom parom za vreme prelaznog roka.

U tome im dosta pomaže Crvena zvezda koja im je prosledila veliki broj mladih, talentovanih fudbalera, a spisak predvode braća Mituljikić. Takođe, veliki broj igrača "crveno-belih" je nakon isteka ugovora pojačalo OFK Beograd, a možda najzvučnije ime je centafor Kahvić koji je prošle godine u prvom delu sezone nosio dres "romantičara" i dao devet golova na deset odigranih utakmica.

Da ozbiljno shvataju povratak u elitu vidi se i po pripremama koje su baš rano započeli i već su odigrali pet prijateljskih utakmica do sada.

Pobedili su Dečić (1:0) i Užice (8:1), a uz to su remizirali sa Mornarom (0:0) i izgubili od CSKA (0:4) i Dinama Moskve (0:2).

Danas će imati još jednog ozbiljnog rivala u vidu Himkija koji se takođe vratio u elitu, osvojio je drugu ligu Rusije i ponovo će zaigrati u najvišem rangu.

Odlično je započeo pripreme i savladao je SKA (4:1), odnosno Arsenal Tulu (4:1), a pored toga je remizirao sa Velesom iz Moskve (0:0).

NAŠ TIP: GG (kvota 1,82)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više