DOMINACIJA JE ZAVRŠENA: Po prvi put nakon osam dugih godina "ose" svoju evropsku avanturu ne počinju u Ligi šampiona

V.M.

11. 07. 2024. u 07:50

U prvoj utakmici prvog kola kvalififkaijca za Ligu Evrope, fudbaleri Šerif Tiraspolja će ugostiti Ziru. Meč se igra na "Šerif areni" i počinje u 19 časova.

FOTO: M. Vukadinović

Nakon osmogidšnje dominacije moldavskim fudbalom, Šerif nije uspeo da i po deveti uzastopni put osvoji titulu. Ona je otišla u ruke Petrokuba, tako da nakon dugog niza godine velikan iz Tiraspolja neće igrati kvalifikacije već će morati da se zadovolji pokušajem da se domogne Lige Evrope.

Preko leta su napravljena velike promene u ekipi, otišao je i došao veliki broj igrača, a takođe je napravljena rotacija i na klupi, pa će kraj aut linije ove sezone "ose" predvoditi ukrajinski stručnjaj Juri Gura.

Nisu imali mnogo vremena da se pripreme za večerašnji susret, odigrali su samo jedan priajteljski meč i u njemu su savladali Floresti rezultatom 5:0.

Ipak, Šerif je tradicionalan učesnik evropskih takmičenja, tako da je iskustvo na njegovoj strani i kroz istoriju je imao velike pobede, tako da je jasno zašto ga bukmejeri favorizuju na večerašnjem susretu.

Sa druge strane, pošto je Karabag neprikosnoven u azejbejdžanskoj ligi, prošle sezone se vodila borba za drugo mesto na tabeli i ona je pripala Ziri koja će po treći put u svojoj istoriji igrati kvalifikacije za neko evropsko takmičenje.

Prošle godine osnova dobarih rezlultata gostujuće ekipe bila je dobra odbrana, primili su samo 22 gola na 36 ligaških utakmica i upravo će im ta čvrsta defanziva biti potreba danas kako bi imali dobar rezultat pred revanš u Azerbejdžanu koji je na programu sledeće nedelje.

Kao i Šerif, Zira je uoči ovog meča odigrala samo jedan prijateljski meč i na njemu je savladal Hermanštat s 2:1.

Ono što vredi napomenuti je da gubitnik ovog dvomeča neće završiti svoju evropsku avanturu, već će se "spustiti" u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Večeras očekujemo tvrd susret, kladionice blagu prednost daju Šerifu i mi se slažemo sa time, a uz duplu šansu na domaćina dodali bi malo golova pošto nisu u pitanju napadački potentne ekipe.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,57)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više