PUNE TRIBINE "MARAKANE" SU KLJUČ POBEDE: Flamengo se uzda u publiku protiv gostiju koji se baš muče na strani ove sezone

V.M.

11. 07. 2024. u 07:30

SAT vremena posle ponoći Flamengo će na čuvenoj "Marakani" ugostiti razigranu Fortalezu u utakmici 16. kola brazilske Serije A.

Foto: Profimedia

Domaćin je preko leta napravio ozbiljan tim koji sa klupe predvodi bivši brazilski selektor Tite, tako da i ne čudi što su ovo kolo dočekali kao prvi na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na najbliže pratioce, Botafogo i Palmeiras.

Jedna od glavnih odlika "lešinara" je odlična igra kod kuće. Iako su pre par dana remizirali sa Kujabom pred svojim navijačima (1:1), pre toga su upisali čak sedam vezanih pobeda na čuvenoj "Marakani" u svim takmičenjima.

Takođe, Flamengo je napadački izuzetno raspoložena ekipa, postigao je najviše golova od svih timova u Seriji A, čak 27, mada vredi napomenuti da će večeras biti bez bitnih igrača Gabrijela Barbose i Evertona, ali u špicu će biti najbolji strelac ekipe Pedro (sedam posgitnutih golova) koji će se potruditi da se njihov izostanak ne oseti.

Pored toga što igra odlično ove sezone, domaćinu naruku ide i istorijat međusobnih duela sa večerašnjim rivalom kojeg je prošle sezone savladao u dva navrata, po 2:0.

Što se tiče Fortaleze, ona je jedno od prijatnijih iznenađenja Serije A, pruža veoma dobre partije i ovo kolo dočekala je na osmom mestu sa osam bodova zaostatka u odnosu na Flamengo.

Gostujući sastav je u poslednje vreme značajno podigao nivo igre, slavio je na tri od minule četiri ligaške utakmice, tako da imaju određeno samopouzdanje pred dolazak u Rio de Žaneiro.

Ipak, gostovanja su problem ove godine za "čelične trikolore" koji su na šest utakmica na strani postigli samo tri gola i ostvarili jednu pobedu.

Kao da su drugačija ekipa kada igraju kod kuće, jer su pred svojim navijačima neporaženi na osam utakmica (pet pobede i tri remija), tako da to moraju popraviti kako bi se približili samom vrhu tabele.

S obzirom na to da se Fortaleza baš muči na strani, a da Flamengo igra dobro kod kuće, lider Serije A ne bi trebao da ima problema sa osvajanjem nova tri boda.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više