LAGANA DVOJKA U NORVEŠKOJ: Domaćin je u očajnoj formi

O. M. 08. 07. 2024. u 12:42

Kristijansund će u ponedeljak ugostiti Fredrikstad na stadionu "Aker" u norveškoj Eliteseriji

FOTO: Profimedia

Rezultat ove utakmice bi mogao značajno da utiče na bitku za opstanak, ali i u trci za titulu.

Domaći su deveti na tabeli sa 14 bodova i jedno mesto su iznad 14. Tromsea, koji zauzima mesto u plejautu, dok su gosti četvrti sa 22 boda, osam manje od prvoplasiranog Bode/Glimta sa utakmicom manje.

Domaćini bi mogli i da ispadnu na kraju sezone, s obzirom na to da imaju samo četiri boda više od Sarpsborga koji je u zoni automatskog ispadanja.

Od dolaska trenera Amunda Skirija u avgustu prošle godine Kristijansund je postigao 18 golova i primio 21, što ovu ekipu čini šestom najboljom napadačkom i šestom najgorom kad je snaga odbrane u pitanju.

Ukupna forma Kristijansunda je loša s obzirom na to da su pobedili samo jednom u poslednjih devet ligaških mečeva i primili 16 golova u ovom periodu.

Što se tiče njihove domaće forme, pobedili su sa 3:1 poslednji put na "Akeru" protiv Sarpsborga, ali ovo im je tek druga pobeda kod kuće u dosadašnjih šest utakmica.

Oni su takođe samo jednom izgubili u ligi kod kuće, a to je bilo protiv aktuelnog šampiona i lidera Bode/Glimta.

U međuvremenu, igrači Fredrikstada su bili odlični u gostima sa 14 od mogućeg 21 boda u gostima, što je drugi najbolji rezultat divizije iza lidera.

NAŠ TIP: 2(kvota 2,01)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više