DOMAĆIN TRAŽI BODOVE SPASA: Haken je najavio izlaz iz krize, ali to treba da potvrdi

O. M. 08. 07. 2024. u 11:03

U okviru 13. kola švedske Alsvenskan lige, Vasteras će u ponedeljak od 19 časova ugostiti Haken.

FOTO: Profimedia

Oba tima su trijumfovala u prošlom kolu. Domaći su savladali Kalmar sa 4:0, dok su gosti pobedili AIK sa 4:1.

Sredinom sezone, novajlija Vasteras traži bodove za beg sa dna tabele. Zeleno-beli su prošle sezone okončali 27-godišnje odsustvo iz elite osvajanjem titule u Superetanu, drugom razredu švedskog fudbala, sa 63 boda iz 30 utakmica, šest bodova ispred drugoplasiranog GAIS-a. Međutim, Vasteras se nije najbolje snašao u eliti, sa osam poraza i dve pobede, postigao je osam golova i primio 14 u dosadašnjih 12 utakmica.

Jedna od dve pobede ove sezone stigla je neposredno pred pauzu kada su slavili protiv Kalmara 4:0. 

Posle dva uzastopna remija protiv Sirijusa i Bromapojkarne u prethodne dve utakmice pre pobede protiv Kalmara, Vasteras je sada prvi put ove godine spojio tri uzastopne utakmice bez poraza. 

Haken je u meč ušao posle dve prijateljske utakmice, gde su 28. juna poraženi od Kalmara sa 3:2, a samo dva dana pre toga ostvarili su pobedu od 4:2 protiv Halmstada.

Hakenova poslednja pobeda u ligi stigla je u poslednjoj utakmici pre pauze, kada su udobno pobedili AIK sa 4:1 u Bravida areni 2. juna. Pre toga, imali su skor od jednog boda iz četiri utakmice, uz poraze od Halmstada, Mjalbija i novajlije GAIS-a.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,48)

Pogledajte više