OULU IGRA SAMO PROTIV NAJBOLJIH: Ništa se nije promenilo od nedavnog kup-okršaja ovih rivala

O. M. 08. 07. 2024. u 10:38

SJK gostuje Ouluu u16. kolu finske Vejkauslige. Utakmica se igra na "Ratin stadionu" od 17 časova.

Foto: Profimedia

Uprkos značajnom skoku forme u poslednje vreme, domaćin je i dalje u problemu jer se posle 13 odigranih utakmica nalazi na desetom mestu sa 12 bodova.  

Prvu pobedu u prvenstvu Oulu je ostvario tek u devetom kolu, a to je bio trijumf nad šampionom Helsinkijem. Da stvari budu još zanimljivije, drugu i za sada poslednju pobedu Oulu je ostvario protiv vicešampiona i trenutnog lidera KuPS-a.

Oulu ima drugog strelca lige, reč je o engleskom fudbaleru Ešliju Kofiju, koji j postigao sedam golova, koliko i najbolji strelac SJK-a, reprezentativcu Nikaragve Haimeu Morenu.

Za razliku od današnjeg domnaćina, SJK može da se pohvali dobrom formom u poslednje vreme. Vezali su šest utakmcia bez poraza u svim takmičenjima, uključujući i triumf nad današnjim rivalom u četvrtfinalu Kupa (2:0), ali na svom terenu.

SJK je trenutno četvrti na tabeli, što je pozicija koju su zauzeli i na kraj uprošlog prvenstva. Uglavnom ne rasipaju bodove protiv lošijih ekipa, s izuzetkom nedavnog poraza na svom terenu od Marijehamna.

Osim nedavne pobede u Kupu savladali su Oulu i u prvom delu prvenstva kada je bilo 2:1. 

NAŠ TIP:GG&3+ (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

KLADIONIČARSKE PRIČE: Kome je Ronaldo dao najviše golova

Pogledajte više