"GOSPODARI GRADA" IMAJU KOMPLEKS OD PIRAMIDA: Gosti su na dobrom putu da konačno osvoje naslov prvaka

O. M. 08. 07. 2024. u 09:49

LIDER Piramids gostuje Itihadu u 30. kolu egipatske Premijer lige.

Profimedia

Godinama već Piramidsi pokušavaju da se popnu na vrh egipatskog fudbala. Poslednje dve sezone bili su vicešampioni, a pre toga tri godine uzastopno prvenstvo završavali na trećoj poziciji. 

Etablirali su se kao treći klub u Egiptu iza neprikosnovenih Al Ahlija i Zamaleka, ali ono što i dalje nedostaje su trofeji. Dva druga, tri treća mesta u šampionatu, dva finala Kupa i jedno finale Superkupa ipak su bili dovoljni da Piramidsi postanu jedan od četiri najvrednija fudbalska kluba u Africi, uz pomenute Ahli i Zamalek, kao i Mamelodi Sandauns iz Južne Afrike.

Ovo bi mogla konačno da bude sezona u kojoj će Piramidsi prekinuti dominaciju Al Ahlija. Prvi su na tabeli sa 11 bodova više, ali i četiri odigrane utakmce više, što znači da će im ipak trebati jedan kiks "kluba veka", uz naravno uslov da oni ne greše u  preostalih osam utakmica do kraja šampionata.

A oni praktično da nisu imali kiks od trenutka kada su se, posle ispadanja iz azijske Lige šampiona i domaćeg kupa, okrenuli Premijer ligi. Vezali su 13 pobeda i osvojili 43 od mogućih 45 bodova iz poslednjih 15 kola. Samo im se Gaiš nekako provukao sa 0:0 još početkom aprila. Od tada, Piramidsi imaju 13 pobeda uz gol-razliku 29:7. Poslednji poraz i jedini u prvenstvu doživeli su od Keramika Kleopatre početkom novembra.

S druge strane, Itihad je u velikim problemima. Bez pobede su "gospodari grada" sedam utakmica, a slavili su samo dva puta u poslednjih 15 kola, plus poraz u Kupu od drugoligaša Abu kira.

Pored toga, Itihad polako stiče kompleks Piramidsa jer je vezao četiri poraza od ovog rivala.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više