FIKS NA GOSTE: Forma i kvalitet su na strani Jurgordena

V.M.

08. 07. 2024. u 09:50

ZAVESU na 13. kolo Alsvensken lige spustiće Norćeping i Jurgorden koji se sastaju na "Platinumkars areni" od 19 časova.

Profimedia

Kao što je često bio slučaj u poslednjih par sezone, Norćeping je ekipa koja se nalazi u donjem domu tabele, a ova godina nije ništa drugačija i današnji meč dočekuju na razočaravajućem 15. mestu.

Domaćini se nalaze u veoma lošoj seriji od šest vezanih mečeva bez pobede, a vredi napomenuti da su u tom periodu osvojili samo jedan bod, kao i to da su na pet od tih šest utakmica primali bar po dva gola.

Nema ekipe u ligi koja je u goroj formi od Norćepinga, a glavni razlog za to je katastrofalna odbrana koja je sa 32 primljena gola najgora u švedskom prvenstvu.

Sa druge strane, Jurgorden je bio u sjajnoj seriji od pet vezanih pobeda sve do prošlog kola kada je taj niz okončao Hamarbi (0:3). Zbog tog pobedničkog niza gost se vratio u vrh tabele i trenutno je na četvrtom mestu sa devet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Malme, od kojeg je odigrao dva meča manje.

Višestruki prvak Švedske se ove sezone oslanja na svoj napad, u proseku postiže tačno dva gola i među najefikasnijim ekipama je u ligi, a uz to ima i vrlo kvalitetnu odbranu koja je sa 11 primljenih golova druga najbolja, iza Malmeove koja je deset puta vadila loptu iz svoje mreže.

Jurgorden je nanizao tri pobede u gostima, a na svakoj od njih postigao je bar po dva gola i verujemo da će večeras odneti čitav plen sa "Platinumkars arene".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više