OD SJAJA DO OČAJA: Osvajač Kopa libertadoresa je zacementiran za dno tabele domaćeg prvenstva!

V.M.

07. 07. 2024. u 13:09

KATASTROFALNA forma Fluminensea nikako da se okonča, a teško da će to večeras biti slučaj jer ide na noge Fortalezi u okviru 15. kolu brazilske Serije A (21.00).

FOTO: EPA

Nakon što je osvojio Kopa libertadores prošle sezone i doveo Tijaga Silvu preko leta u prelaznom roku, očekivalo se da Fluminense samo nastavi sa odličnim igrama međutim desila se sušta suprotnost toga.

Potpuno se raspao u domaćem prvenstvu, ostvario je samo jednu pobedu na 14 odigranih utakmica, a kaznu za to platio je trener Diniz kojeg su do juče svi dizali u nebesa zbog njegove zanimljive fudbalske filozofije, a sada je na "stubu srama" jer je posle brazilske reprezentacije otkaz dobio i u Fluminenseu.

Brazilski velikan nikako da izađe iz krize, a navijači se nadaju da će dolazak Manua Menezesa pokrenuti ekipu, što je donekle bio slučaj u prošlom kolu kada su nakon šest vezanih poraza odigrali remi sa Internasionalom (1:1) i po prvi put nakon četiri uzastopne utakmice postigli gol.

Danas će imati težak zadatak jer ide na noge Fortalezi koja je u dosta dobrom ritmu. Iako je prošle u prošlom kolu izgubila od Vaska (0:2), pre toga je na četiri vezana meča bila bez poraza i sakupila je deset poena na tim utakmicama, tako da se nalazi u veoma solidnom ritmu.

Domaćin je prepoznatljiv po tome da ove godine igra dosta tvrd fudbal na 13 utakmica gol-razlika mu je 13:14 i pogoci su retka pojava na njegovim mečevima.

Fortaleza je trenutno devet na tabeli sa pet ostvarenih pobeda i 20 sakupljenih bodova.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,53)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više