MREŽE ĆE OPET MIROVATI: Ne očekujte (mnogo) golova u komšijskom susretu, oni redovno igraju 0:0

O. M. 07. 07. 2024. u 11:31

ZA titulu šampiona KOSAFA, Saveta južnoafričkih fudbalskih saveza, boriće se Angola i Namibija.

FOTO: Profimedia

Obe ekipe su do sada igrale po četiri finala, s tim što je Angola tri puta osvajala naslov, a Namibija jednom.

Biće im ovo drugo međusobno finale, 1999. godine je Angola baš protiv Namibije stigla do svoje prve titule. "Sabljaste antilope" s svoje najveće uspehe u ovom takmičenju postigle u prvih nekoliko izdanja. Ovo će im biti prvo finale posle 2006. godine, a od tada do ove sezone nisu igrali ni polufinale.

S druge strane, Namibija pre dve godine poslednji put bila u borbi za titulu i izgubila od Zambije.

Sastali su se već u grupnoj fazi kada su odigrali utakmciu bez golova. Na kraju je Angola bila pobednik grupe a Namibija prošla dalje kao najbolji drugopasirani tim.

Angola je u seriji dobrih rezultata sa sedam vezanih utakmica bez izgubljene, dok su od poslednjih 19 utakmica izgubili samo dve i to vezane - posle poraza od Nigerije u četvrtfinalu Afkona izgubili su i prijateljsku od Maroka. Oba ta poraza bilia su minimalnih 0:1. Inače retko gube, mada se ne može reći da igraju mnogo utakmica sa ekipama iz kruga visoko renomiranih.

Namibija je takođe sedam utakmica bez poraza, ali u tom periodu ima čak pet remija i samo dve pobede. Njihovi protivnici su isto kao Angolini uglavnom lokalni rivali sa juga Afrike ili sa celog "crnog kontinenta". 

Međusobni susreti ovih dveju ekipa uglavnom završavaju nerešeno i bez golova, osim ubedljive pobede Angole u osmini finala Afkona, kada je bilo 3:0 i jednog efikasnog remija od 3:3 ali on se desio pre više od četvrt veka.

NAŠ TIP: 1X&0-2 (kvota 1,68)

Pogledajte više