PREDLOG ZA GOLOVE: Kad igraju ove dve švedske ekipe, mreže se tresu i pre početka utakmice

O. M. 07. 07. 2024. u 10:58

AIK će na svom terenu dočekati Kalmar u 13. kolu švedske Alsvenskan lige.

Profimedia

 Obe ekipe su u seriji loših rezultata žele da prekinu svoje loše rezultate i osvoje bodove. AIK ima četiri poraza u poslednjih pet utakmica, uključujući i sramnih 1:6 protiv Elfsborga i ništa manje ponižavajućih 1:4 na gostovanju Hakenu.

Treba napomenuti da su istovremeno i Haken i Elfsborg u generalno lošoj formi poslednjih nekoliko nedelja, pa je kriza u kojoj se nalazi AIK još uočljivija.

AIK je pauzu u prvenstvu iskoristio za odigravanje prijateljskih utakmica, ali njima nije postigao ono što je želeo, pošto je doživeo nova dva poraza, od Vikinga i praške Sparte.

A sezona je tako dobro počela za klub iz Solne. Neporaženi do šestog kola, kada ih je "petardirao" šampion Malme, bljesnuli su još samo dva puta u prvenstvu, oba puta ubedljivim pobedama 6:1 protiv Norkepinga i 5:2 protiv Geteborga.

Nekoliko visokih pobeda i poraza uticali su da prosek golova na utakmici AIK-a bude više od četiri, a samo u prvom kolu, kada su pobedili Vesteras sa 1:0, palo je manje od dva gola.

Na poslednje tri utakmice koje su odigrali u Solni palo je čak 19 golova. Inače je AIK drugi najbolji domaćin u ligi, ali na loš plasman uticao je očajan bilans u gostima.

S druge strane, Kalmar, koji ne igra dobro od početka sezone, uspeo je da pobedi u obe svojeprijateljske utakmice i tako možda malo podigne samopouzdanje igrača pred ovaj derbi začelja.

KAko sada stvari stoje, Kalmar će prvi put posle četiri godine propustiti plej-of. Napadački, nije loša ekipa, ali odbrana je druga najgora posle Norkepingove i to nagoveštava da će Kalmar do kraja voditi borbu za opstanak.

Na njihovim utakmciama ne pada toliko golova kao na AIK-ovim, ali nije ni mnogo manji, jer je veći od tri po gola, a u gostima skoro četiri.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,12)

KLADIONIČARSKE PRIČE U NOVOJ EPIZODI DONOSE ZANIMLjIVU STATISTIKU

Pogledajte više