"ZMAJEVI" BEZ ŠANSI U GRADSKOM DERBIJU: Gostu se smeši sedmi uzastopni poraz, a kvota na kec je više nego solidna

O. M. 07. 07. 2024. u 10:11

GRADSKI derbi u kineskoj Super ligi ujedno je i derbi začelja 18. kola.

Foto: Profimedia

Sastaju se poslednjeplasirani Ćindao vest koast i domaći Ćindao Hainiu koji ima samo dva boda više od gradskog rivala i pretposlednje Meižu Hake.

"Morski bikovi" bi pobedom mogli da se vinu i do sredine tabele, ali gledajući poslednje dve utakmcie koje su odigrali, čak iako igraju protiv "Fenjeraša" takav ishod je daleko od izvesnog.

Naime, Hainiu je u poslednje dve utakmice ne samo izgubio nego oba puta primio po pet golova. Dok je to proti trećeplasiranog Čendua donekle i razumljivo, za debakl protiv Čančuna nema nikakvog opravdanja.

Što se tiče "zmajeva", oni su ove godine debitanti u Superligi pošto su prošle osvojili drugo mesto u nižem rangu takmičenja. Čini se po svemu da će trajati samo jedno leto, ali ima još dosta da se igra do kraja pa se možda nešto i promeni.

U poslednjih šest kola osvojili su samo jedan bod, remijem protiv Čančuna koji nije uspeo da sačuva rano vođstvo od 2:0. U međuvremenu, pokazali su da su zasluženo osvojili drugo mesto u drugom razredu, jer su u šesnaestini finala Kupa eliminisali ekipu iz ovog ranga takmičenja, Šijažuang kung-fu.

Hainiu ima više uspeha u međusobnim susretima, ali je u prvom delu sezone Vest koast pobedio sa 1:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,84)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA:

Pogledajte više