PALI SE ŽUTI ALARM: Gosti su se već jednom iščupali iz krize ove sezone

O. M. 06. 07. 2024. u 14:01

FLAMENGO će pokušati da ostvari treću pobedu zaredom u brazilskoj Seriji A ove noći kada na čuvenu "marakanu" dolazi Kujabu. Utakmica se igra u okviru 15. kola brazilske Serije A.

Foto: Profimedia

Flamengo u ovaj meč ulazi posle pobede od 4:2 na gostovanju Atletiko Mineiru. Bila je to četvrta pobeda "lešinara" u poslednjih pet utakmica, kojom su se učvrstili na čelu tabele, sa tri boda prednosti ispred Palmeirasa koji je juče odigrao nerešeno sa Gremiom i Botafoga koji je pre tri dana igrao sa Kujabom i pobedio je u gostima sa 2:1.

Od početka maja Flamengo beleži odlične rezultate. U poslednjih 10 ligaških utakmica imaju sedam pobeda i samo jedan poraz.

Od tih 10 utakmica, osam je došlo "oba tima daju gol", a šest je došlo 3+. Sa 26 postignutih golova imaju najbolji napad u ligi. 

Kod kuće, Flamengo je u nizu od četiri pobede i postigao je dva ili više golova u svakoj od njih.

Kujaba je od ulaska u Seriju etablirala sebe kao stabilnog člana elite. Već četvrtu sezonu oni su u sredini tabele konstantno, bez ambicije da se bore za vrh, ali što je za njih još važnije bez neke veće opasnosti od pada u niži rang.

Ali, sada se polako pali "žuti alarm" jer su serijom od četiri utakmice bez pobede došli na 15. mesto sa samo bodom više od Korintijansa u opasnoj zoni. Ovo nije prva njihova kriza, iz prethodne, sa starta sezone, su se izvukli dobrim igrama tokom juna, pa je moguće da će se i sada trgnuti, mada je teško očekivati da protiv Flamenga imaju neke ozbiljnije šanse.

Samo je Korintijans davao golove na manje utakmica od Kujabe ove sezone.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,43)

KOME JE RONALDO DAO NAJVIŠE GOLOVA? Pogledajte najnoviju epizodu kladioničarskih priča

Pogledajte više