"OSTRVLJANI" NEĆE PROPUSTITI ISTORIJSKU ŠANSU: Borba za prvo finale u istoriji

O. M. 05. 07. 2024. u 12:27

KOMORI se bore za svoje prvo finale KOSAFA kupa, a protivnik im je trostruki šampion Saveta fudbalskih asocijacija Južne Afrike.

Tanjug/AP

Komori su osvojili prvo mesto u grupi sa braniocem titule Zambijom, Kenijom i Zimbabveom koji je jedini uspeo da ih pobedi. S druge strane, Angola je imala mnogo lakšu grupu koju je prošla bez poraza, sa pobedama nad Lesotom i Sejšelima, i remijem u duelu sa Namibijom.

Angola je u seriji od šest utakmica bez poraza koji je započela baš protiv Komora, remijem bez golova u prijateljskoj utakmici odigranoj krajem marta ove godine. Posle toga, "sabljaste antilope" su u kvalifikacijama za Mudijal 2026. savladale Esvatini minimalnim rezultatom, a zatim u istom takmičenju izvukli važan bod protiv Kameruna.

Do sada su neporaženi u grupi D kvalifikacija i imaju realne šanse da se nađu na drugoj poziciji na kraju i tako izbore plasman u baraž.

Što se tiče Komora, oni su još bolji u kvalifikacijama i trenutno su na prvoj poziciji u svojoj grupi, ispred favorizovane Gane koju su uspeli da pobede i to drugi put za manje od dve godine, jer su bili bolji od "crnih zvezda" i u kvalifikacijama za prethodni Afkon, kada je pobedu ostrvskoj državici doneo nekadašnji napadač Crvene zvezde El Fardu Ben.

Pre pomenutog poslednjeg susreta ovih ekipa koji je završen miroljubivo, igrali su još samo jednom, pre dve godine u grupnoj fazi KOSAFA kupa kada je bilo 3:1 za Angolu.

NAŠ PREDLOG: X2&GG (3,21)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više