ZVEZDA NAPADA RUSKOG ŠAMPIONA: "Crveno-bele" očekuje najteža utakmica na pripremama za iduću sezonu

V.M.

08. 07. 2024. u 07:30

FUDBALERI Crvene zvezde nastavljaju sa svojim pripremama za nadolazeću sezonu, a današnji rival biće im ruski šampion Zenit iz Sankt Peterburga (18.30).

FOTO: FK Crvena zvezda

Kao što je bio slučaj i prošle godine kada je učestvovala i osvojila pripremni turnir koji je organizovao fudbalski klub Zenit, Zvezda mu se i ove godine priključila i na njemu će imati dosta dobre provere koje bi trebale što bolje da je pripreme za predstojeću sezonu. Uz nju, na turniru se još nalaze Soči, Zenit, kao i argentinska Taljares Kordoba.

Milojević je sa sobom u Rusiju poveo čak 28 igrača, moći će da vidi na koga ozbiljno računa i "iskristalisaće se" ko će mu biti prva postava naredne sezone, mada vredi napomenuti da je trio srpskih reprezentativaca (Mijailović, Stojić, Spajić) dobio produženi odmor, kao i iskusni prednji vezni Mirko Ivanić koji će se nešto kasnije pridružiti ekipi.

Od iskusnog trenera i njegove čete se očekuju novi uspesi ove sezone, plan je da se pored osvajanja domaćih trofeja napadne ozbiljan nastup u Ligi šampiona, a o tome svedoče i potezi u prelaznom roku.

Već je doveden veliki broj igrača, a imena koja predvode listu su reprezentativci Nemanja Stojić, Puma i Vu Jung Seul.

Kasa je popunjena odlascima Dragovića i Bukarija, ali Zvezdan Terzić je najavio velika pojačanja i ne planira da štedi ovog leta u pokušaju da ponovo napravi ozbiljan evropski klub od nekadašnjeg osvajača Kupa šampiona.

Što se tiče samog turnira, Zvezda ga je uspešno otvorila. Na otvaranju je za rivala imala najlakšeg protivnika, ekipu Sočija koja ove godine nastupa u drugom rangu ruskog fudbala. "Crveno-beli" su bili bolji tim tokom čitavog meča, kontrolisali su igru, a konačan rezultat postavili su još u prvom poluvremenu golovima Šerifa Ndiajea i novopridošlice Lazara Jovanovića.

Danas će za rivala imati znatno težeg protivnika i verovatno najjaču ekipu na samom turniru, Zenit iz Sankt Peterburga. Ruski velikan je prošle godine ponovo osvojio titulu i potvrdio svoju dominaciju u domaćoj ligi, a do sada se u prelaznom roku radilo samo na jačanju ekipe.

Niko od bitnijih fudbalera nije napustio ekipu, a dovedeno je nekoliko zanimljivih i talentovanih igrača. Tu listu predvode Glušenkov i Volkov, a ne treba zaboraviti ni Vilsona Isidora.

Svoj kvalitet Zenit je pokazao u dosadašnjem toku turnira jer je već odigrao dve utakmice, prvo je dominantno savladao Soči s rezultatom 5:2, a nakon toga je bio bolji i od Taljaresa (1:0) u meču koji su obeležila čak tri dodeljena crvena kartona.

Ova utakmica će biti najozbiljnija proba za Zvezdu pre početak sezone koju otvara protiv Jedinstva iz Uba na "Stadionu Rajko Mitić" 20. jula, verujemo da će pružiti dobar otpor ruskom šampionu i smatramo da je najbolji predlog da će oba tima postići bar po jedan gol na meču.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više