NIKOLIĆ NAPADA PARTIZAN: Bivši trener "parnog valjka" bez milosti prema "crno-belima"

Novosti online 07. 07. 2024. u 07:30

FUDBALERI Partizana se trenutno nalaze u Moskvi gde nastupaju na pripremnom turniru koji im služi da se što bolje spreme za predstojeće obaveze u Ligi šampiona i Superligi Srbije, a današnji meč biće poseban jer će im rival biti CSKA koji sa klupe prevodi bivši trener "crno-belih" Marko Nikolić (18.30).

FOTO: M. Vukadinović

Nakon turbulentne sezone Partizan se odlučio na novu rokadu na klupi, ko zna koju po redu u poslednjih nekoliko godina, a kraj aut-linije naći će se dobro poznato lice - Aleksandar Stanojević.

Popularni Stanoje je drago lice navijačima Partizana jer je bio poslednji trener koji je vodio ''crno-bele'' do plasmana u Ligu šampiona u svom prvom mandatu, dok je u drugom bio nadomak osvajanja titule koju je izgubio sa samo dva boda zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

Od Stanojevića Partizan zna šta će dobiti, igraće čvrst, borben fudbal i verovatno će se ekipa bazirati na nešto iskusnijim igračima, što se i vidi po pojačanjima crno-belih koji su već na početku prelaznog roka doveli pet fudbalera.

Listu prevodi dete kluba, povratkni Đorđe Jovanović, a pored njega ističe se štoper Mujakić, dok su "parni valjak" pojačali još Arijaga, Zubairu i Mario Jurčević.

Pre samog turnira Partizan je izgubio od Brava u prijateljskom meču (1:2), ali dosta bolju partiju pružio je protiv Dinama na startu turnira u Moskvi. Iako je gubio sa 0:2, vratio se u završnici meča golovima Šćekića i Takija Nikolića, dok je do pobede došao boljim izvođenjem jedanaestreaca u kojima je, sada već standardno, briljirao golman Aleksandar Jovanović sa dva odbranjena jedanaesterca.

Sledeći rival biće mu CSKA koji se klupi predvodi jedan od najsupešnijih trenera u skorijoj istoriji srpskog velikana, Marko Nikolić.

Nikolić je sa Partizanom osvojio poslednju duplu krunu u klupskoj istoriji u sezoni 2016/17, a i sam je pri dolasku u CSKA istakao da je klupsko bratstvo "armejaca" i "crno-belih" odigralo ključnu ulogu u njegovom preuzimanju ruskog giganta.

Srpskog stručnjaka očekuje težak zadatak u Moskvi jer CSKA nije osvojio titulu punih osam godina, ali on je u svojoj karijeri pokazao da se radi o izuzetno kvalitetnom treneru koji zna da se snađe u svakoj situaciji, a vredi istaći da je već jednom radio u Rusiji kada je vodio Lokomotivu u periodu između 2020. i 2021. godine kada je osvojio Kup Rusije i uveo klub u Ligu šampiona.

"Armejci" su za sada odigrali dva prijateljska meča na startu priprema, savladali su Šinik (2:1) i OFK Beograd (4:1), napadački su raspoloženi i spremni su da napadnu Partizan od prvog minuta.

Iako je njegova ljubav prema Partizanu daleko poznata, Nikolić je veliki profesionalac, njegova četa će biti spremna za ovaj susret i verujemo da "neće imati milosti" prema "crno-belima".

Takođe, vredi napomenuti da će "parni valjak" posle današnjeg susreta na turniru odigrati meč i sa Lokomotivom koji bi trebao biti poslednji pred paklen start sezone u kojem ga očekuje gostovanja Napretku i Ubu uz dvomeč sa Dinamo Kijevom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: CSKA - PARTIZAN 1 (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više