MREŽE ĆE SE TRESTI: Loše odbrane ovih ekipa garantuju da će biti golova u ovoj borbi za opstanak

O. M. 03. 07. 2024. u 10:59

SANDEFJORD dočekuje Tromse u zaostaloj utakmici drugog kola norveške Elitserije. Utakmica je na programu od 19 časova na "Sandefjord areni".

Profimedia

Sezona je loše počela za obe ekipe koje se posle 12 odigranih utakmica nalaze na poslednjem, 16. mestu (Sandefjord) koje vodi direktno u drugi razred takmičenja, odnosno na 14. mestu (Tromse) koje vodi u baraž za opstanak.

Čini se da je međusobni susret idealna prilika da jedna od ove dve ekipe izađe iz rezultatske krize. Po trenutnoj formi, kao i po poslednjih nekoliko međusobnih susreta, reklo bi se da je to Tromse, ali rezultati koje ove sezone u gostima beleže "momci sa severa" ne idu u prilog toj pretpostavci.

U gostima su osvojili samo jedan bod i to nedavnim remijem protiv Fredrikstada koji je posle solidnog starta sezone zapao u veliku rezultatsku krizu.

Tromse je definitivno najveće razočarenje u sezoni do sada, nakon što je prošle godine bio treći. Posle 12 odigranih utakmica imaju samo tri pobede i čak osam poraza, a sa 10 bodova udaljeni su tri boda od sigurne zone i samo jedan bod iznad poslednjeg tima na tabeli.

Tokom maja su imali niz od tri utakmice bez poraza, ali su u junu vezali dva poraza.

Sedam od poslednjih devet utakmica odigrali su 3+, ali više zaslugom njihovih protivnika jer oni u polovini odigranih utakmica nisu uspeli da postignu gol, što je najviše utakmica bez postignutog gola u Eliten seriji.

Sa 14 postignutih golova imaju jedan od slabijih napada u ligi, samo dva tima su postigla manje i samo jedan od njih ima lošiju gol-razliku.

S druge strane, Sandefjord se i u prethodne dve sezone borio za opstanak, pa ova situacije nije nikakva novost za njih. Međutim, ove sezone su u veoma teškoj poziciji i zabeležili su jedan od najgorih startova otkako se takmiče u elitnom razredu norveškog fudbala.

Posle 12 odigranih utakmica, Sandefjord ima dve pobede i sedam poraza. Sa samo devet osvojenih bodova, zaglavljeni su na dnu tabele i udaljeni su četiri boda od sigurne zone.

Šest utakmica su bez pobede sa samo dva osvojena boda. Prošlo je dva i po meseca otkad su se navijači ovog kluba poslednji put radovali pobedi svojih ljubimaca. Sedam od njihovih poslednjih osam utakmica je došlo 3+ i isto toliko "oba tima daju gol". Samo Kristijansund ima više "GG" mečeva u ligi ove sezone.

Takođe, Sandefjord je jedini tim bez sačuvane mreže ove sezone i samo tri ekipe imaju lošiju odbranu od njih. U poslednjih osam utakmica u ligi prosečno padaju 3,63 gola po njihovoj utakmici. Kod kuće, Sandefjord ima dve pobede i tri poraza u pet utakmica.

Loše odbrane oba današnja rivala garantuju da će se mreže tresti sa obe strane. 

Klikni na link za NAŠ PREDLOG:1 GG&3+ (kvota 2,11)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više