PARAGVAJ PLAĆA CEH: Brazil se ispromašivao u prvom kolu, vreme je za goleadu

O. M. 28. 06. 2024. u 10:30

BRAZIL se sastaje sa Paragvajem u drugom kolu Kopa Amerike. Utakmica se igra na gradskom stadionu "Elidžent" u Las Vegasu, poznatom i po neobičnom nadimku "Zvezda smrti".

FOTO: Tanjug/AP

"Selesao" je razočarala navijače u prvom kolu odigravši bez golova protiv Kostarike, dok je Paragvaj izgubio od Kolumbije.

Tim Dorivala Žuniora dominirao je kod Kostarikanaca u gotovo svim statističkim kategorijama, uključujući posed lopte (74 odsto), očekivane golove (1,66 prema 0,03) i akcije u kaznenom prostoru protivnika (49 prema dva). Međutim, u najvažnijoj statistici, golovima, ekipe su bile izjednačene.

Čuda na golu Kostarike činio je Patrik Sekeira, golman španskog trećeligaša Ibice. Očigledno je da je Kejlor Navas dobio dostojnog naslednika i mirne duše može da uživa u reprezentativnoj penziji.

Brazil je pre osam godina bio u sličnoj situaciji, kada je u prvom kolu odigrao 0:0 protiv Ekvadora, da bi se u drugom kolu iskalio na nejakom Haitiju koga je savladao sa 7:1.

Brazilu se od 2015. godine nije desilo da u grupnoj fazi Kopa Amerike veže dve utakmice bez pobede, ali to ništa ne mora da znači, jer su 2016. godine ispali u grupi iako nisu imali dva vezana neuspeha.

"Selesao" nije izgubila utakmicu Kopa Amerike od Paragvaja za 90 minuta od grupne faze 2004. godine (2:1), ali je "albiroha" pobedila u poslednja dva susreta, oba puta na penale,  2011. i 2015. godine.

Poslednji put kad je Paragvaj vezao dva poraza na Kopa Americi prvu utakmicu je izgubio od Kolumbije, a i tada se turnir igrao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ekipa koja u svojim redovima ima Vinisijusa, Rodriga, Rafinju, Paketu i Endrika ne može vezati dve utakmice bez postignutog gola, a verujemo da će Paragvaj platiti ceh za propuštene prilike Brazilaca protiv Kostarike.

NAŠ TIP: Paragvaj - Brazil G|1+&||1+ (kvota 2,20)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više