SANDEFJORD SE JEDVA IZVUKAO PROŠLE GODINE: Pobeda nad devetostrukim šampionima Norveške i remi sa aktuelnim vladarima podižu samopouzdanje

O. M. 27. 06. 2024. u 12:39

DERBI začelja obeležiće 12. kolo norveške Elitserije, a sastaju se od 18 časova Sandefjord i Ham Kam.

Profimedia

Domaćin je poslednji na tabeli sa samo devet bodova, dok je gost prvi iznad crte, 13. sa bodom više od današnjeg rivala. 

Prvenstvo je u ranoj fazi tako da još ništa nije gotovo, ali Sandefjord je u zaista lošoj formi. Vezali su pet utakmcia bez pobede, od čega tri poraza i dva remija, od kojih je jedan ipak svetla tačka sezone, jer je reč o podeli bodova sa šampionom i liderom Bode/Glimtom. 

Niz bez pobede domaći su rešili da pekinu prijateljskom utakmicom protiv Fredrikstada. "Aristrokrate" su se ove sezone vratile u elitu posle 12 godina odsustva i pokazali su se kao tvrd orah svima (do pre medsec dana su čak bili prvi na tabeli), pa i Sandefjordu u ovom prijateljskom duelu koga su ipak izgubili sa 4:2, iako su do 80. minuta imali 2:2.

Ova pobeda protiv devetostrukog nekadašnjeg šampiona Norveške jamačno je podigla samopouzdanje igračima Sandefjorda, koji će se po svemu sudeći i ove godine boriti za opstanak. Prošle su jedva izbegli ispadanje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Pogledajte više