LUDILO U GRUPI ''E'': Sve četiri reprezentacije imaju po tri osvojena boda pred poslednje kolo!

V.M.

26. 06. 2024. u 07:40

VEROVATNO i najzanimljiviji meč današnjeg programa Evropskog prvenstva odigraće se od 18 časova na ''MHP areni'', gde će se susresti Ukrajina i Belgija koje se direktno bore za prolaz u osminu finala.

FOTO: Tanjug/AP

Dugo na velikim takmičenjima nije viđena zanimljivija grupa od grupe ''E'' ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. Pred poslednje kolo sve četiri reprezentacije imaju po tri osvojena boda i očekuju nas veoma neizvesne utakmice između Ukrajine i Belgije, odnosno Slovačke i Rumunije koje će odlučiti o tome koje ćemo reprezenacije gledati u osmini finala.

Trenutno je u najboljoj situaciji Rumunija koja zbog pozitivne gol-razlike (plus jedan) i najviše datih golova (tri) drži prvo mesto, dok su iza nje redom Belgija koja ima istu gol-razliku uz manje datih golova (dva), Slovačka (gol-razlika nula) i Ukrajina koja je najvećem problemu (gol-razlika minus dva).

Jasno je da će iz ove grupe gotovo sigurno tri ekipe proći dalje, jer sve što im je potrebno je da budu bolji od Mađarske koja je poslednja na lestvici trećeplasiranih ekipa koje igraju u osminu finala i ima tri osvojena boda uz negativnu gol-razliku od čak minus tri.

To znači da bi, primera radi, ukoliko današnji rivali odigraju ''ikseve'', dalje prošli Rumunija, Belgija i Slovačka, dok bi nesretna Ukrajina ispala sa četiri osvojena boda.

Kako je remi na meču između Rumunije i Slovačke favorit po bukmejkerima, jasno je da će Ukrajinci danas verovatno morati da napadnu tri boda kako bi zaigrali u osmini finala, a isto važi i za Belgijance kojima bi osvajanje grupe ''E'' donelo plasman u donji deo žreba i znatno lakši put ka samoj završnici Eura.

Iz prikazanog na dve odigrane utakmice, vidi se da Ukrajinci imaju srca i borbenosti, ali da im je igra dosta ''klimava'', ubedljivo su poraženi od Rumuna (0:3), dok im je protiv Slovačke bio potreban herojski preokret kako bi ostvarili pobedu (2:1).

Sa druge strane, iako je Belgija izgubila od Slovačke (0:1), bila je znatno bolji rival i čak dva gola su joj poništena na tom meču, dok su protiv Rumuna rutinski slavili s 2:0, iako im je ponovo bio poništen jedan pogodak.

Zanimljivo je da su sva tri gola poništena maleroznom Lukakuu koji je mogao biti najbolji strelac prvenstva da je imao malo više sreće, a i znanja, jer je promašio nekoliko odličnih šansi.

Smatramo da su ''crveni đavoli'' kvalitetniji tim od ''plavo-žutih'' i da će to pokazati na današnjem meču.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: UKRAJINA - BELGIJA 2 (KVOTA 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više