FRANCUZIMA JE BITNA GOL-RAZLIKA: ''Galski petlovi'' jure prvo mesto u grupi zbog lakšeg puta do finala

V.M.

25. 06. 2024. u 07:30

FUDBALERI Francuske će poslednju utakmicu grupne faze odigrati protiv Poljske. Meč se igra na ''Signal iduna parku'' od 18 časova i jako je bitan za ''galske petlove'' koji se sa Holandijom bore za prvo mesto u grupi ''D''.

FOTO: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Francuzi su dosta dobro otvorili Euro na kojem su jedni od glavnih favorita za osvajanje samog takmičenja. To su opravdali u prvom kolu kada su savladali Austriju sa 1:0, ali taj trijumf je imao određenu cenu jer jer najbolji igrač sveta Kilijan Mbape doživeo povredu nosa krajem utakmice.

Zbog toga Mbape nije igrao protiv Holanđana na drugom meču koji je završen bez golova, tako da večeras ''galski petlovi'' moraju ''zapeti'' protiv ''lala'' jer su trenutno drugi u grupi zbog manje datih golova od vodećih Holanđana.

Prvo mesto u grupi ''D'' je veoma bitno jer se njen osvajač spušta u donji deo žreba koji je dosta lakši, a uz to ima i slabijeg protivnika u osmini finala (drugoplasiranog iz grupe ''F'').

Bitna stvar za ovaj meč biće to da li će Mbape započeti, jer sa njim na terenu Francuska je mnogo opasnija, ali pitanje je da li će Dešam želeti da rizikuje novu povredu svog najboljeg igrača koji je, po pisanjima medija, spreman da zaigra.

Možda bi najpametnija odluka bila započeti bez njega, pa u slučaju da im je potrebno da jure gol-razliku, ubaciti ga u drugom poluvremenu.

Dosta toga za Francuze zavisi i od duela Austrija - Holandija, koji se igra u istom terminu, jer ukoliko Holanđani budu slavili na tom meču, ''galskim petlovima'' će biti potrebna ubedljivija pobeda uz njihove kako bi zauzeli prvo mesto.

Što se tiče Poljaka, oni su doživeli dva poraza i postali su prva reprezentacija koja je eliminisana na Evropskom prvenstvu. Nije im pomogao ni povratak Roberta Levandovskog na teren protiv Austrije u drugom kolu (1:3), ali realno gledano, ovo je bilo očekivano od reprezentacije koja je po kvalitetu igrača među najlošijima na prvenstvu.

S obzirom na to da se veruje da je ovo poslednje veliko takmičenje za Roberta Levandovskog u dresu reprezentacije, najbolji igrač u istoriji ove države bi večeras mogao da se oprosti od dresa reprezentacije i očekujemo da dobije gromoglasan aplauz ne samo od Poljskih, već svih navijača na terenu.

Što se tiče međusobnih duela, Francuzi i Poljaci su se poslednji put sastali na svetskom prvenstvu u Kataru gde su Mbape i družina slavili sa 3:1, a mi verujemo da će danas biti još ubedljiviji.

Kliknite na link za NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više