SIMPATIČNI ŠKOTI MOGU OD OSMINE FINALA: Jedini put do tamo je isti za Mađare, obema ekipama je večeras potrebna pobeda!

V. M.

23. 06. 2024. u 07:30

VEOMA zanimljiiva utakmica koje može odlučiti ko će igrati u osmini finala Eura biće na programu večeras od 21.00 kada se na ''MHP areni'' budu sastali Škoti i Mađari.

FOTO: Tanjug/AP

Kao što je bilo očekivano pred početa prvenstva, ova dva tima se bore za treće mesto u grupi ''A'' preko kojeg će pokušati da se domognu osmine finala u kojoj će 99% biti i preostale dve ekipe u ovoj grupi. Tačnije, Nemačka je već tamo sa šest sakupljenih bodova, dok treba čudo da to ne bude slučaj i sa Švajcarcima koji imaju četiri poena na svom saldu.

Što se tiče Škota, zbog loše gol-razlike koje imaju (-4), oni danas moraju juriti tri boda kako bi mogli da zaigraju u nokaut fazi takmičenja. Otvorili su Euro ubedljivim porazom od Nemačke (1:5), ali nakon toga su popravili utisak u remiju sa Švajcarcima (1:1).

Poveli su na tom meču preko Mektomineja, ali primili su ''jeftin'' gol posle greške Ralstona koju je iskoristio Šaćiri. Imali su dosta šansi Škoti u nastavku meča, čak su i zatresli stativu kada je glavom pripretio Mekena sredinom drugog dela igre, ali do pobede na kraju nisu mogli.

Svakako, taj meč je ohrabrio njihove navijače za koje se slobodno može reći da su najbolji na ovom prvenstvu i nema im ravnih u načinu na koji bodre svoje miljenike, kao i u tome kako pevaju himnu, ''Cvet Škotske''.

Sa druge strane, matematika je jasna za Mađare. Oni su doživeli uzastopne poraze od Švajcaraca (1:3) i Nemaca (0:2), tako da danas moraju igrati na pobedu, a u zavisnosti od rezultata u ostalim grupama nije nemoguće da im ona bude nedovoljna jer imaju dosta lošu gol-razliku.

Mađarska je došla na Euro sa određenom dozom samopouzdanja jer je izgledala odlično za vreme kvalifikacaja kada je pobedila Srbiju u borbi za prvo mesto u svojoj grupi, ali te igre nisu uspeli da prenesu u Nemačku.

Jedina pretnja ovog tima je fudbaler Liverpula, Dominik Soboslaj koji je ''Bog i batina'' ekipe, a pored njega istakao se i Martin Adam, pre svega zbog svog fizičkog izgleda, a ne fudbalskog znanja.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez dva standardna defanzivnca, Porteusa i Tirnija, dok sa druge strane nema problema sa povredama, ali očekuje se da seletkor Rosi naprave određene rotacije i tako proba da ''prodrma'' ekipu.

Oba tima moraju igrati na pobedu, tako da očekujemo veoma zanimljiv i borben meč u kojem verujemo da će oba tima zatresti mrežu.

Klikni na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,64)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više