MAČJI KAŠALJ ZA PORTUGALCE: Turska odbrana ne može da se nosi sa napadačkim arsenalom čete Roberta Martineza

V. M.

22. 06. 2024. u 07:35

U obračunu timova koji su otvorili Evrospko prvenstvo dramatičnim pobedama sastaće se Turska i Portugal. Meč se igra na ''Signal iduna parku'' sa početkom od 18 časova.

FOTO: Tanjug/AP

Današnji rivali su na dobar način započeli Euro, a danas imaju lepu priliku da se plasiraju u nokaut fazu. To će svakako učiniti ekipa koja pobeda, a ukoliko dođe do remija gotovo sigurno bi obe ekipe zauzele mesto u osmini finala jer pored dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, dalje idu i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Turci su na ovo prvenstvo došli u promenljivoj formi, imali su dobre kvalifikacije, ali nisu dobro igrali prijateljske mečeve uoči samog turnira, tako da je bilo zanimljivo videti kako će izgledati na terenu protiv Gruzije.

Od početka je bilo evidentno da je napadački potencijal tu, Arda Guler, Čalhanoglu i Jildiz su pravili probleme ''krtašima'' tokom čitavog meča i na kraju su bili najzaslužniji za pobedu od 3:1, ali ono što je zapalo za oko je veoma slaba defanzivna igra izabranika Vinčenca Montele.

Gruzija je propustila veliki broj stoodstotnih šansi i ako Turci danas budu igrali protiv njih neće imati šta da traže protiv napadački raspoloženog Portugala.

Što se tiče nominalnog gosta, on je uz dosta muka posle velikog preokreta opravdao ulogu protiv izuzetno organzivanih Čeha. Viđen je veoma borben meč, a na kraju su Portugalci došli do trijumfa pogotkom Fransiska Konseisaa koji je u 92. minutu doneo trijumf svojem timu nakon greške štopera Hranača koji je pre toga postigao autogol i može se okarakterisati tragičarom utakmice.

Ono što je bitno za Ronalda i družinu je to da su pobedom započeli Euro, danas su takođe veliki favoriti, a ukoliko slave direktno će se plasirati u nokaut fazu sa prvog mesta i moći će da odmaraju svoje najbolje fudbalere u poslednjem kolu, tako da će biti dodatno motivisani.

Nije bilo lako probiti niski blok Čeha koji su veoma dobro odigrali u defanzivnoj fazi igre, ali verujemo da Turcima to neće biti slučaj s ozbirom na ono što su prikazali protiv Gruzina i verujemo da će im Portugalci dati nekoliko golova na večerašnjem susretu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 2,35)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više