INTER OSLABLJEN NA ŠAMPIONA: Mesi, Suarez i Rohas nedostupni zbog Kopa Amerike

O. M. 19. 06. 2024. u 13:28

LIDER Istočne konferencije MLS lige Inter iz Majamija dočekuje šampione SAD Kolumbus Kru u noći između srede i četvrtka.

Foto: Profimedia

Mesijeve "čaplje" ove sezone odbijaju da priznaju poraz. Sedam od njihovih 11 pobeda došlo je nakon što su prvi primili gol, što je značajan pokazatelj karaktera ove ekipe i možda pre svega razlika koju je u Ameriku doneo lider ekipe i ponajbolji fudbaler sveta svih vremena.

U prošlom kolu su na sličan način savladali Filadelfiju union. Bilo je 2:1, a pobedonosni gol posle 0:1 postigli su u dubokoj nadoknadi. Bila je to šesta gostujuća pobeda "čaplji" u ovoj godini, što je klupski rekord. Ako pobede noćas, izjednačiće skor koji su kod kuće ostvarili za celu prošlu sezonu.

Nema sumnje da su glavni favoriti za osvajanje "Suporters šilda", trofeja koji se dodeljuje ekipi sa najboljim bilanskom posle ligaškog dela prvenstva, a pobedom nad braniocem titule ističu i kandidaturu za osvajanje onog glavnog pehara, MLS kupa.

Podug je spisak igrača na koje trener Intera neće moći da računa. Leo Mesi i Luis Suarez, kao i Paragvajac Matijas Rohas, trenutno su van pogona, jer se spremaju za Kopa Ameriku sa svojim reprezentacijama. Federiko Redondo ima problem sa primicačem,  Fraire i Farias sa ukrštenim ligamentima, a Robinson i Gomez odsustvovaće zbog povrede članka. David Ruis i Tomas Avile su suspendovani zbog žutih kartona.

S druge strane, šampion će biti gotovo kompletan, ali verovatno uzdrman posle poraza u finalu KONKAKAF Lige šampiona, gde je meksička Pačuka stigla do titule prvaka Severne i Centralne Amerike i Kariba.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,72)

Pogledajte više