BORBA ZA PLEJ-OF: Napadači ovog tima ne mogu da postignu golova koliko odbrana može da primi

O. M. 18. 06. 2024. u 14:03

AKRANES dočekuje KR Rejkjavik u desetom kolu islandskog šampionata. Utakmica se igra od 21.15 na stadionu "Akranesvelur".

Profimedia

Ove dve ekipe vodiće borbu za plasman u plej-of, ali teško da mogu nešto više od toga. Akranes je trenutno u zoni plej-ofa sa 13 bodova, dva više od današnjeg rivala, ali ga "iznad crte" drži samo bolja gol-razlika od Stjernana.

S druge strane, Rejkjavik zaostaje dva boda, ali današnjom pobedom mogao bi da skoči čak na četvrtu poziciju. Međutim, problem ekipe iz prestonice je taj što napadači ne mogu da postignu golova koliko odbrana može da primi.

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Ovo je naročito slučaj kad igraju na strani, jer su na pet gostovanja primili 13 golova ili 2,6 po meču. Kad se toj statistici dodaju gostovanja u Kupu i Liga kupu dolazimo do 35 primljenih golova na 13 utakmica od početka godine, što je 2,7 po gostovanju.

Što se tiče Akranesa, koji se ove sezone vratio u elitni razred islandskog fudbala, njihova forma kod kuće je promenjiva. Protiv lošijih ekipa kao što su Filkir i Vestri pokazuju nemilosrdnu stranu i lako dolaze do bodova, ali zato protiv boljih timova gotovo da nemaju šansu.

Tako je bilo i protiv Rejkjavikovog gradskog rivala Vikingura koji je pre nešto manje od mesec dana pobedio u Akranesu sa 1:0. Domaći tim imao je dva šuta u okvir gola, ali mora se reći da su od 55. minuta igrali bez isključenog slovenačkog internacionalca Marka Vardića.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,56)

Pogledajte više