MESI I ARGENTINA ZA ISTORIJU: Debitant na Kopa Amerika nema šta da traži protiv svetskih i južnoameričkih šampiona

O. M. 20. 06. 2024. u 09:19

ŠAMPION Sveta i Južne Amerike kreće u odbranu kontinentalnog naslova. Prvi protivnik Argentincima na Kopa Amerika je Kanada, a susret je zakazan za dva časa posle ponoći u Atlanti.

Foto: AP

"Gaučosi" će pokušati da odbrane titulu i izdvoje se na večnoj listi šampiona na kojoj trenutno dele prvo mesto sa Urugvajem. Ove dve reprezentacije imaju po 15 titula. Daleko na trećem mestu sa devet titula je Brazil, a ostale reprezentacije nemaju više od dve titule.

Kanadi je ovo prvo učešće na Kopa Amerika, a obezbedili su ga kroz baraž Konkakafove Lige nacija u kome su bili bolji od Trinidada i Tobaga. Među 26 igrača nema Milana Borjana, čija budućnost je još neizvesna i kada je reč o klupskom fudbalu. Istekla mu je pozajmica u Slovanu i sada je zvanično opet član Crvene zvezde, ali čini se da u Ljutice Bogdana ne računaju na njega.

Argentina je izraziti favorit u noćašnjem susretu, zbog tradicije i fudbalskog pedigrea, ali još više zbog fantastične forme u kojoj se nalaze izabranici Lionela Skalonija. "Gaučosi" su izgubili samo tri utakmice u poslednjih pet godina! Početkom jula 2019. od Brazila u Belo horizonteu, u prvoj utakmici na Mundijalu u Kataru 2022. godine koji su kasnije osvojili i treći je bio poraz od Urugvaja u novembru prošle godine u kvalifikacijama za naredni Mundijal.

To su tri poraza u 63 utakmice, što jasno pokazuje ko je fudbalski vladar sveta.

Sve do leta 2021. Lionel Mesi nije imao nijedan reprezentativni trofej u džepu, ali je osvajanjem Kopa Amerike pre tri godine, krenulo vreme čuda za čarobnjaka iz Rosarija i Argentince. Usledilo je potom i osvajanje Mundijala u Kataru, a od noći između petka i subote kreće pohod Mesija i društva na novi trofej Kopa Amerike i svojevrstan het-trik u međunarodnom fudbalu.

Ako odbrane trofej ponoviće podvig Španije koja je između 2008. i 2012. osvojila jedno svetsko i dva kontinentalna prvenstva, a to nikada nikome drugom nije uspelo. Čak ni Peleovom Brazilu koji u decenijama svetske dominacije nijednom nije uspeo da osvoji naslov prvaka Južne Amerike.

Klikni na link za NAŠ TIP: Argentina – Kanada 1&GG

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više