DESETKOVANI ŠAMPION DOČEKUJE NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENJE SERIJE A: Najveće zvezde Flamenga na Kopa Americi

O. M. 20. 06. 2024. u 10:12

FLAMENGO će pokušati da se vrati na vrh tabele Serije A kada u desetom kolu brazilskog prvenstva bude dočekao ekipu Baije na legendarnoj ''Marakani'' (1.00).

Foto: Profimedia

Domaćini igraju sjajan fudbal na startu sezone i dovođenje doskorašnjeg selektora Brazila Titea na klupu se ispostavlja kao pun pogodak za velikana koji se trenutno nalazi u seriji od sedam utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Doduše, u prethodnom kolu su remijem sa Atletiko Paranienseom prekinuli niz od šest uzastopnih pobeda.

U toj utakmici Flamengo je bio na ivici poraza jer je primio gol u drugom minutu nadoknade iz najstrože kazne, ali je sedam minuta kasnije uspeo da izjednači.

Iskusni stručnjak je ''naštelovao'' Flamengo koji ''igra kao sat'' i odlično gura u svim takmičenjima u kojima učestvuje. Drugi je na tabeli Serije A, ali ima priliku da se pobedom vrati na prvo mesto, plasirao se u nokaut fazu Kopa libertadoresa, a uz to je dogurao do osmine finala domaćeg kupa.

Flamengo u svom sastavu ima nekoliko fenomenalnih igrača poput Gabrijela Barbose, Pedra, Evertona, Daglasa Luiza... i očigledno je da je Tite uspeo da pronađe idealne uloge svojim pulenima koji će ove noći pokušati da nastave pobednički niz pred punim tribinama ''Marakane''.

Sa druge strane, Baija je u poslednjih nekoliko nedelja u promenjivoj formi, iako je i ekipa iz Salvadora već devet mečeva bez poraza u prvenstvu. Pre četiri dana su osvojili bod na gostovanju Krisjumi (2:2) tek nakon što je domaći tim ostao bez isključenog Gustava. Imali su posle skoro pola časa da potpuno preokrenu rezultat, ali nisu uspeli. 

Zanimljivo je da su istog ovog rivala lagano savladali u gostim pre tri nedelje, u okviru Kupa. 

Zbog nadolazećeg Kopa Amerike, domaćini će biti bez Pulgara, De la Kruza, Vinje, Varele i De Araskete, dok će zbog nagomilanih žutih kartona izostati Fabrisio Bruno. S druge strane, samo jedan igrač Baije je na nacionalnoj dužnosti, desni bek Santijago Arijas koji je u taboru Kolumbije.

Flamengo je u naletu, igra dosta bolje od Gremija, a uz to je odmorniji i imaće značajnu podršku sa tribina protiv ''trikolora'' koji nemaju nijedan osvojen bod na gostovanjima ove sezone i zbog toga verujemo u pobedu Titeovih izabranika.

Klikni na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,98)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više