VELIKAN JE ZNATNO PODIGAO FORMU: ''Zeleni'' jure četvrtu pobedu u nizu koja bi mogla da im donese skok na vrh tabele

V.M.

20. 06. 2024. u 08:55

U jednoj od najzanimljivijih utakmica desetog kola brazilske Serije A fudbaleri Palmeirasa će na ''Alijanc parku'' ugostiti Bragantino (2.30).

Foto: Profimedia

Nakon promenljivih igrača na startu prvenstva, dvostruki uzastopni šampion je uhvatio zalet i slavio je na četiri od posledednjih pet ligaških utakmica, a današi susret dočekuje u seriji od tri vezana trijumfa.

Palmeiras je redom bio bolji od Krisiume, Vasko da Game i Atletiko Mineira protiv kojeg je pružio najbolju partiju ove sezone ubedljivo ga savladaši na njegovom terenu sa 4:0.

Sada su peti na tabeli sa 17 sakupljenih bodova, što je tri manje od vodećeg Botafoga od kojeg su odigrali meč manje, tako da se mogu izjednačiti po bodovnom saldu ukoliko večeras slave na ''Alijanc parku''.

Ipak, ono što brine ''zelene'' je to što su ostali bez svog najboljeg igrača Endrika koji će posle obaveza na Kopa Amerika krenuti put Madrida gde će zaigrati za Real, a pored njega postoji velika verovatnoća da će klub napustiti i supertalentovani Estevao Vilijan koji će po pisanju transfer gurua Fabricija Roma pojačati Čelsi, mada neće moći da napusti Palmeiras do 2025. godine jer još nije punoletan.

Sa druge strane, Bragantino je dosta dobro otvorio prvenstvo, bio je neporažen na prvih pet utakmica, ali posle toga je pao u formi, doživeo dva poraza u naredna četiri susreta i trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa dva boda zaostatka u odnosu na današnjeg rivala.

Proteklog vikenda odigrali su veoma težak meč protiv Žuventude jer su igrali sa igračem manje gotovo čitavu utakmicu nakon isključenja Žadsoma Silve u 12. minutu, ali na kraju su uspeli da osvoje bitna tri boda slavivši sa 2:1.

Bragantino se donekle muči napadački ove sezone, postigao je samo 12 golova na uvodnih devet mečeva, ali solidna defanzivna igra ga izvlači jer je primio devet pogodaka na isto toliko utakmica i ukoliko se poboljša u završnoj trećini mogao bi da pretenduje na sam vrh tabele.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Riosa i Gustava Gomeza koji imaju obaveze na Kopa Americi, a kod gosta će meč propustiti pomenuti Žadsom Silva, kao i Nejtan Mendez.

Ako pogledamo skoriji istorijat međusobnih duela videćemo da blagu prednost ima Palmeiras koji je slavio dva puta na poslednjih pet mečeva, a viđeno je isto toliko remija uz trijumf Bragantina.

Pogledajte više