POBEDOM ŠALJU PORUKU RIVERU: Taljeres može do prvog mesta

O. M. 14. 06. 2024. u 13:43

TALjERES dočekuje Platense na stadionu "Mario Alberto Kempes" u noći između petka i subote.

Foto Profimedia

Domaćin je neporažen posle četiri kola i nesumnjivi je favorit u ovom meču. "Matadori" su jedna od šest ekipa koje dele prvo mesto sa deset bodova, ali je polovina tih timova već odigralo svoje utakmice petog kola.

Taljeres je u ovu rundu ušao kao drugi zbog slabije gol-razlike od Rasinga, a utakmica protiv Platensea biće im ne samo prilika da se probiju na prvoj u poziciju jer je Rasing izgubio od Lanusa, nego je i dobra uvertira za utakmicu Superkupa koju će kroz dva dana odigrati protiv River plejta.

Samo je Boka Juniors sprečila izabranike Valtera Riboneta da osvoje maksimalan broj bodova, a taj susret bez golova jedini put kada "taljatele" nisu uspele da postigneu gol u ligi ove sezone. Doduše, izgubili su sa 2:0 od Sao Paula u Kopa Libertadores.

Kod kuće nemaju poraz od januara ove godine i navijači očekuju da se ta serija nastavi i posle duela sa ekipom koja nije u baš najboljoj formi.

Iako im je forma u usponu, Platenseov niz od tri utakmice bez poraza ne bi trebalo da brine igrače Taljeresa, jer gosti su osvojili samo pet bodova od mogućih 12.

A i pobeda će biti najbolja moguća uvertira za finale Superkupa.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,78)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više