TREĆA SREĆA ZA ''CRVENO-BELE''? Više od četvrt veka čekaju na ovo

V.M.

13. 06. 2024. u 09:50

U okviru 21. kola irske Premijer divizije, Deri siti koji pretenduje na titulu će gostovati Bohimijan na ''Delimaunt parku'' u Dablinu.

Foto: Profimedia

Deri siti se nalazi u samom vrhu tabele i završnicu prvenstva dočekuje na drugoj poziciji tabele irskog prvenstva i zaostaje samo dva boda za vodećim Šelburnom, mada je odigrao meč više od njega, tako da ne sme sebi da dozvoli novi ''kiks'', pogotovo protiv ekipe koja se nalazi u donjem domu.

''Crveno-beli'' su dva puta u svojoj istoriji bili šampioni Irske, ali poslednji put je to bio slučaj davne 1997. godine, tako da više od četvrt veka čekaju da osvoje dugo željenu titulu i nadaju se da će im ovo biti ''treća sreća'' nakon što im je trofej izmicao iz ruku u poslednje dve sezone koje su završavali na drugom mestu.

Deri igra odlično početkom juna i na dva odigrana meča početkom meseca ostvario je ubedljive pobede. Prvo je ubedljivo savladao četvrtoplasirani Vaterford s 3:0, a nakon toga je rutinski odradio posao i protiv petoplasiranog Galveja rezultatom 2:0.

Ako uračunamo i podelu bodova sa Dandalkom (0:0) koja je prethodila tim trijumfima, videćemo da gostujući sastav nije primio gol na tri vezane ligaške utakmice i biće mu potreban nastavak sjajne defanzivne igre kako bi vratio titulu u Deri.

Sa druge strane, Bohimijan dosta mirno dočekuje samu završnicu sezone. Ima dosta sigurnih plus osam u odnosu na ekipe iz zone ispadanja, a uz to je sedmi na tabeli i odigrao je ubedljivo najmanje utakmica od svih u ligi (18), tako da ne bi trebao da ima probleme sa opstankom u eliti.

Forma mu ne ide naruku s obzirom na to da je sakupio samo četiri boda na poslednjih pet ligaških obračuna, ali ekipe ispod njega na tabeli ne igraju ništa bolje, tako da mu se ti slabi nastupi nisu ''obili o glavu''.

Ono što je domaćina sprečilo da se bori za mesta u gornjem domu ove sezone su slabi nastupi kod kuće, izabranici Alana Rejnoldsa su jedni od najgorih domaćina u Premijer diviziji i na devet odigranih utakmica pred svojim navijačima sakupili su samo 12 bodova.

Što se tiče izostanaka, Bohimijan će biti bez Mekmanusa, Kornvala i Baklija, dok će kod gostiju meč propustiti Kolm Vilan i Sem Tod.

Iako je Deri ostvario samo dve pobede na deset gostovanja, bodovi su mu večeras preko potrebni u borbi za titulu, verujemo da će biti posebno motivisan i zbog toga tipujemo dvojku na ''crveno-bele''.

Klikni na link za NAŠ TIP: 2 (kvota 1,98)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više