ČETA HRVATSKOG STRUČNJAKA JE POD VELIKIM PRITISKOM: ''Zmajevima'' preko potreban bod na najtežem gostovanju u Aziji

V.M.

11. 06. 2024. u 08:15

FUDABLERI Južne Koreje će pokušati da nastave niz sjajnih igara u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo kada budu ugostili Kinu u Seulu (13.00).

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su već osigurali plasman u treću rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kao i predstojeći Azijski kup, ali to nije slučaj sa gostima koji danas moraju izbeći poraz kako bi učinili isto.

Sa statističke tačke gledišta, domaćini će biti zadovoljni svojim nastupima u ovom kvalifikacionom ciklsu s obzirom na to da su neporaženi i da su pobedili na četiri od pet odigranih mečeva.

Takođe, Južna Koreja je postigla 19 golova i primila samo jedan i to ih čini najboljim napadom, kao i drugim najjačim defanzivnim timom u kvalifikacijama.

Međutim, uprkos ovim pozitivnim stvarima, slabi nastupi na proteklom Azijskom kupu koštali su Jirgena Klinsmana posla i nemački stručnjak je smenjen zbog šokantnog poraza od Jordana u polufinalu.

Privremeno je mesto menadžera u maju mesecu preuzeo Kim Do Hun jer nekoliko kontaktiranih menadžera, poput Džesija Marša koji je bio prva želja, nisu hteli da preuzmu ''azijske tigrove''.

Kim je vodio ekipu na samo jednoj utakmici do sada i to protiv Singapura pre par dana kada su njegovi izabranici bili više nego ubedljivi slavivši sa 7:0.

Jasno je da su danas veliki favoriti, a pored kvaliteta na ruku im ide i tradicija međusobnih duela sa Kinom koju su savladali četiri puta zaredom i to bez primljenog gola.

Južnokorejci su sigurni na prvom mestu na tabeli grupe ''C'', dok se isto ne može reći za Kineze koji se bore za drugo mesto koje vodi u narednu fazu kvalifikacija, kao i predstojeći Azijski kup.

Gosti su u dobroj poziciji s obzirom na to da imaju osam bodova na svom saldu, što je tri više od trećeplasiranog Tajlanda, tako da im je dovoljan samo bod da se zadrže na drugom mestu.

Ipak, u slučaju poraza verovatno sudbina nije u njihovim rukama, jer ukoliko Tajland pobedi Singapur, gledaće se gol-razlika koja je trenutno na strani Kine (+1 naspram -2), mada je moguće da se to lako promeni.

Kao i kod domaćina, gosti su skoro menjali trenera i za vreme februara ekipu je preuzeo Branko Ivanković koji za sada radi dobar posao i pod njegovom palicom Kina je ubedljivo pobedila Singapur (4:1) uz remi sa Tajlandom (1:1).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP:1X&|1+||1+ (kvota 1,55)

Pogledajte više