ESPANJOL OSLABLJEN BRANI MINIMALNU PREDNOST: Hihon osam godina čeka na povratak u La ligu

O. M. 13. 06. 2024. u 08:35

ESPANjOL ili Hihon? Ko će na megdan Ovijedu koji je u sredu iznenadio Eibar u revanšu prvog polufinala baraža za popunu La lige, saznaće se posle revanša na stadionu "Kornela el Prat" u širem gradskom području Barselone.

Foto: EPA

Katalonska ekipa ima prednost domaćeg terena, ali i gol viška nakon što je zabeležila tesnu pobedu od 1:0 u prvoj utakmici u nedelju. Havi Puado je postigao pobedonosni gol u 88. minutu.

Taj rezultat je produžio impresivnu seriju Espanjola bez poraza na 17 mečeva, što je činilo više od četiri meseca od kada su 10. februara pretrpeli poraz od Rasing Santandera sa 2:0.

U tom periodu čak deset puta su uspeli da sačuvaju mrežu, uključujući i tri poslednje utakmice. S obzirom na prednost iz prvog susreta, "klin šit" ovde bi im bio dovoljan za plasman u finale i megdan sa Ovijedom za poslednje mesto u La ligi.

Trener Manolo Gonzales je toga svestan pred gostovanje Hihona, s kojim su pre nekih mesec dana već odigrali bez golova na ovom istom stadionu. Bilo je to u okviru Segunde, a i u prethodna dva duela ovih rivala u Barseloni gosti nisu uspeli da pobede.

Pošto je proveo sedam godina u Segunda diviziji, Sporting se nada da će se vratiti u elitni razred španskog fudbala prvi put od sezone 2016/17.

Asturijski klub je sakupio 65 bodova u 42 meča da bi završio na petom mestu i obezbedio prvi nastup u plej-ofu od razočaranja u polufinalu u sezoni 2017/18. Tada je Valjadolid bio bolji u polufinalu i kasnije se plasirao u Primeru.

Nakon što nije uspela da maksimalno iskoristi prednost domaćeg terena, ekipa Migela Anhela Ramireza ima težak posao u revanšu, posebno pošto su izgubili šest od poslednjih devet mečeva u gostima.

Možda će moći da izvuku inspiraciju iz činjenice da su pobedili sa 1:0 na svom poslednjem gostovanju, čime su okončali seriju u gostima od tri utakmice bez pobede. Međutim, imali su tendenciju da se muče u nedavnim utakmicama protiv Espanjola, sa prethodnih osam susreta koji su doneli jednu pobedu, tri remija i četiri poraza.

Njihova jedina pobeda u tom periodu dogodila se u oktobru na domaćem terenu, dok u Barseloni nisu pobedili od oktobra 2015. godine kada su slavili sa 2:1.

Šanse su ima malo veće kada se zna da Espanjol neće moći da se osloni na usluge Pola Lozana i Edvarda Espozita koji su na listi povređenih igrača.

Klikni na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više