MREŽE MIRUJU U PORUGALIJI: Večerašnji rivali nisu poznati po napadačkoj igri

V.M.

10. 06. 2024. u 09:10

U finalu plej-ofa četvrte portugalske lige sastaće se Vitorija Setubal i Amarante (21.00).

Profimedia

Oba tima su osvajanjem svojih grupa obezbedila promociju u treći rang iduće sezone i sada je samo ostalo da se odluči ko će od njih i zvanično biti šampion četvrte portugalske lige.

Setubal je grupu ''1'' osvojio sa 13 sakupljenih bodova, koliko je imala i Luzitanija koja ga je savladala u poslednjem kolu (1:2), ipak taj poraz ga nije mnogo zaboleo jer je on bio bolji od nje u prvom delu takmičenja sa 3:1, tako da je imao bolji međusobni skor zbog kojeg je i zauzeo prvo mesto.

To je Vitoriji bio jedini poraz, a pored njega ostvarila je četiri pobede i remi uz gol-razliku 9:5.

Sa druge strane, slična je priča bila i u grupi ''2'' u kojoj je Amarante vodio glavnu reč. Nakon promenljivog starta vezao je četiri pobede kojima se zacementirao na prvom mestu.

Najbitniji meč bio mu je poslednji protiv Sao Žoao Vera kojeg je savladao sa 2:1 i tako se usamio na vrhu tabele sa tri boda prednosti u odnosu na njega.

Kako su oba tima već obezbedila promociju, ovaj meč će služiti samo da se odredi šampion, ali oba tima će biti motivisana da pobedama krunišu uspešnu sezonu.

Večerašnji rivali nikada do sada nisu igrali jedni protiv drugih, tako da će im ovo biti prvi međusobni susret u istoriji.

Što se tiče zdravstvene situacije, ona je slična kao u poslednjem kolu regularnog dela takmičenja, tako da se očekuje da treneri izvedu najjače moguće sastave i ne verujemo da će biti nekih rotacija.

U pitanju su dva tima koja nisu prepoznatljiva po napadačkom fudbalu, uglavnom igraju ''tvrde'' utakmice sa malo golova i očekujemo da to bude slučaj u ovom finalu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,48)

Pogledajte više