OČEKUJEMO OPREZNU IGRU SA OBE STRANE: Previše toga je na crti za ove bivše prvoligaše koji su orni da se vrate u elitu

V.M.

09. 06. 2024. u 10:00

SPORTING Hihon će u nedelju uveče dočekati Espanjol na stadionu ''El Molinjon'' u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Segunde (21.00).

Foto: EPA

Ovi timovi su bili poprilično ujednačeni u regularnom delu sezone, Espanjol je završio na četvrtom mestu na tabeli, četiri boda iznad petoplasiranog Sporting Hihona sa kojim će ukrstiti koplja u polufinalu plej-ofa.

Sporting Hihon je bio odsutan iz Primere od sezone 2016/17, a nisu dobro igrali ni u Segundi u kojoj su zauzimali  na 17. mesto u sezonama 2021/22 i 2022/23.

Međutim, solidna kampanja ovoga puta ih je ostavila na petom mestu na tabeli, sa rekordom od 18 pobeda, 11 remija i 13 poraza u 42 meča i sakupljenih 65 bodova.

Ekipa Migela Anhela Ramireza završila je regularnu sezonu u jakoj formi, pobedivši u tri od minula četiri meča, uključujući trijumfa u poslednjna dva kola protiv Eibara i Eldensea.

Domaćin je bio relativno solidan kod kuće ove sezone, sakupio je 42 boda na 21. odigranoj utakmici, ali mora biti oprezan jer će dočekati ekipu Espanjola koja je treća najbolja gostujuća ekipa u La ligi.

''Crveno-beli'' su pobedili Espanjol sa 2-0 kada su se ranije ove sezone sastali na stadionu ''El Molinjonu'', a uz to su izgubili su samo jedan od poslednja četiri meča sa katalonskom ekipom.

Ispadanje Espanjola iz La Lige prošle sezone je bilo neprijatno, ali ne i neočivano pošto su nekoliko godina bili blizu zone ispadanja i nisu igrali posebno dobro. Poslednji put kada su ispali iz elite u sezoni 2019/20, ekspresno su vratili u nju, doduše osvojivši Segundu što sada nije moguće, ali ponovo igranje u Primeri jeste.

Katalonski klub je regualrnu sezonu završio sa 69 bodova iz svoja 42 prvenstvena meča i zauzeo je četvrto mesto na tabeli sa samo tri poena manje od drugoplasiranog Reala Valjadolida.

Previše remija ih je na kraju koštalo automatske promocije, ali vredi napomennuti da su izgubili samo sedam od 42 prvenstvene utakmice, mada je šest od tih poraza je došlo na gostovanjima.

Ekipa Manola Gonzalesa je u odličnom ritmu završila prvenstvo, neporažena je na 16 vezanih utakmica i u odličnom ritmu dočekuje ovaj polufinalni dvomeč.

Upravo zbog toga kladionice smatraju da je Espanjol blagi favorit u ovom polufinalu i daju mu veće šanse da se nađe u finalu sa Eibarom ili Ovijedom koji su sinoć odigrali 0:0 u prvom meču drugog polufinala.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Naća Mendeza, dok će kod gostiju meč propustiti Ekpsosito i Sadik.

Mečevi ovih timova su tradicionalno dosta tvrdi, nijednom na poslednjih pet međusobnih duela nije viđeno više od dva gola, a uz je večerašnji meč jako bitan i očekujemo dosta opreznu igru sa obe strane.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,47)

Pogledajte više