BOSANCI DEBITUJU U A LIGI NACIJA: "Oranje" želi treći put na završni turnir

O. M. 07. 09. 2024. u 11:22

FUDBALSKA reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu od 20.45 časova gostuje Holandiji na stadionu "Filips" u Ajndhovenu u prvom kolu Grupe A Lige nacija.

Aleksandar Đorović

Bosna i Hercegovina nije uspela da uspeh iz prošle Lige nacija prenese u kvalifikacije za Euro 2024, završivši na petom mestu u grupi sa šest timova, a dve od tri pobede su stigle protiv Lihtenštajna. Iako su im rezultati u Ligi nacija omogućili plasman u baraž, poraženi su sa 2:1 u polufinalu od Ukrajine i to posle početnog vođstva, što je rezultiralo odlaskom selektora Sava Miloševića.

Legenda "zmajeva" Sergej Barbarez je preuzeo tim i vodio ga u prijateljskim porazima od Italije i Engleske u junu a sada će debitovati u takmičarskom meču. 

Holandija je, nakon što je na Evropskom prvenstvu ovog leta zauzela treće mesto u grupi D, pobedila Rumuniju u osmini finala i Tursku  učetvrtfinalu, da bi u kontroverznom meču izgubila od Engleske u polufinalu.

"Oranje" ima jedno finale Lige nacija, iz prve sezone kada su izgubili od Portugala sa 1:0, a poslednji put, kada su bili domaćini završnog turnira, završili su kao četvrti.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više