SRBIJU POBEDA VODI NA EVROPSKO PRVENSTVO: Naše reprezentativke sa nova tri boda matematički obezbeđuju plasman u Švajcarsku

V.M.

04. 06. 2024. u 08:53

U četvrtoj rundi grupe ''2'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalerke Slovačke će ugostiti Srbiju (18.00).

FOTO: FSS

Naše reprezentativke su odlično započele ovaj kvalifikacioni ciklus i ne znaju za poraz na uvodne tri utakmice. Prvo su remizirali sa Škotskom (0:0), a zatim su usledile dve rutinske pobede.

Prvo je dominantno savladan Izrael sa 4:2, a zatim i Slovačka rezultatom 2:1.

Kao glavna igračica ekipe za sada se istakla Jovana Damjanović, fudbalerka Bajerna, koja je u dosadašnjem toku kvalifikacija postigla dva gola, oba protiv Izraela.

Kvalifikacije za Evropsko će zauzeti tri ekipe iz ove grupe, tako da naša reprezentacija večeras ima priliku da matematički obezbedi prolaz jer ima sedam bodova prednosti u odnosu na poslednjeplasirani Izrael.

Srbija je uz Škotsku lider grupe ''2'' sa po sedam osvojenih poena, dok je Slovačka treća sa tri boda na svom saldu.

Slovakinje su svoj jedini trijumf ostvarile na otvaranju kvalifikacija kada su savladale Izrael koji im je glavni rival u borbi za treće mesto, a nakon toga su poražene od Srbije i Škotske.

Ono što je karakteristično za utakmice domaće ekipe je što nema puno golova na njima, o čemu svedoči njihova gol-razlika nakon tri odigrana kola, 3:3.

Na prvom međusobnom duelu između današnjih rivala koji je odigran pre pet dana Srbija je slavila sa 2:1. Zanimljivo je to da je Slovačka povela na tom susretu sa 1:0 pogotkom Surnovske u devetom minutu, ali nakon toga su naše reprezentativke ''dale gas''.

Do kraja poluvremena rezultat je poravnala Slovićeva, dok je u drugom delu igre konačnih 2:1 u 53. minutu postavila Miljana Ivanović i tako donela pobedu svom timu.

Oba selektora će danas imati najbolje timove na raspolaganju, tako da očekujemo da obe reprezentacije izađu na teren u najjačim mogućim sastavima.

Očekujemo jedan sličan meč onom odigranom pre par dana, Slovakinje će biti motivisane da se dokažu pred svojom publikom, ali kvalitet je realno gledano na strani Srbije i verujemo da će to večeras doći do izražaja i zbog toga tipujemo dvojku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

Pogledajte više