JAVOR MORA BOLJE AKO ŽELI DA OSTANE ČLAN ELITE: Goste iz Odžaka može koštati stativa Zličića

V.M.

03. 06. 2024. u 08:40

U revanš utakmici baraža za opstanak Superlige Srbije fudbaleri Javora će juriti gol zaostatka protiv Tekstilca (18.00).

FOTO: FK Crvena zvezda

Na prvom susretu viđena je dosta borbena utakmica, teren u Novom sadu je bio težak za igru jer je ''pljuštala'' kiša i obema ekipama je trebalo vremena da se priviknu.

Iako je Javor imao inicijativu i posed lopte, bolje šanse je stvarao Tekstilac koji je došao do pobede u 35. minutu kada se posle promašenog penala lopta odbila do Markovića koji ju je rutinski zakucao u mrežu.

Trijumf je mogao biti i ubedljiviji, ali pri kraju meča sreća nije bila na strani ekipa iz Odžaka jer je odličan udarac Zličića sa ivice kaznenog prostora okrznuo stativu i završio pored gola.

Današnji meč se igra u Ivanjici, domaći tim juri gol zaostatka i očekuje se da četa Radovana Ćurčića pruži znanto bolju partiju nego na ''Karađorđu''.

Podsetimo, Tekstilac je uz Jedinstvo Ub bio najprijatnije iznenađenje Prve lige Srbije, neočekivano su se nalazili u vrhu tabele tokom čitave sezone, a jedno vreme su čak bili i drugi.

Ipak, u drugom delu kampanje došlo je do pada u igri, prvenstvo su završili sa samo jednom pobedom na poslednjih pet utakmica, ali zauzeli su četvrto mesto koje vodi u baraž.

Sa druge strane, Javor je prošao kroz sito i rešeto u plej-autu Superlige Srbije, čak pet ekipa se borilo za opstanak do samog kraja, a on je gostima izmakao u poslednjem kolu jer su remizirali sa Železničarom u Ivanjici rezultatom 1:1.

Zauzeli su 13. mesto na tabeli, a da su savladali Železničar, pretekli bi Radnički iz Niša koji je na kraju osvojio samo jedan poen više od njih.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 1,73)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više