VELIKAN NIKAKO DA SE OPORAVI: Nekada se borio za titulu, sada ni blizu vrhu tabele

V.M.

31. 05. 2024. u 10:25

U okviru 11. kola beloruskog prvenstva fudbaleri BATE Borisova će ugostiti Sluck na ''Borisov areni'' (18.00).

Profimedia

BATE je većim delom svoje istorije bio dominantna figura beloruskog fudbala, redovno je osvajao titule, igrao Ligu šampiona i bio je ubedljivo najbolji klub iz pomenute države.

Ipak, poslednjih par godina je doživeo pad i zadnju titulu osvojio je još 2018. godine. Često se nalazio u vrhu tabele i borio za prvo mesto od tada, ali prošlu sezonu je završio kao peti, a ove je situacija još gora.

Na deset odigranih utakmica osvojio je samo 12 poena, postigao mizernih osam golova i nalazi se u donjem delu tabele.

Dugo nije ovako slabo započeo sezonu i evidentno je da se beloruski velikan nalazi u ozbiljnom padu koji je pitanje da li će moći da zaustavi.

Sa druge strane, Sluck se probudio nakon veoma slabih igara u uvodnih pet utakmica na kojima je osvojio samo jedan bod. Na narednih pet ostvario je čak tri pobede i izdigao se iz zone ispadnja pa današnji meč dočekuje na 12. mestu sa tri poena prednosti u odnsou na Dnjepar koji je prvi tim ispod crte.

Kao i BATE, gosti imaju problema sa postizanjem golova i takođe su samo osam puta tresli mrežu rivala, tako da postižu nešto manje od jednog gola u proseku po meču.

Upravo zbog te slabe ofanzivne igre današnjih rivala tipujemo malo golova na ''Borisov areni''.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više