''ZELENI'' MIRNO DOČEKUJU POSLEDNJE KOLO: Gostima iz Buenos Ajresa je dovoljan bod za prolazak u narednu fazu

V.M.

30. 05. 2024. u 09:40

U poslednjoj utakmici grupne faze Kopa libertadoresa fudbaleri Palmeirasa će tačno u ponoć ugostiti San Lorenco na ''Alijanc parku''.

FOTO: AP/Tanjug

Palmeiras je opravdao ulogu glavnog favorita u grupi ''F'' i poslednje kolo dočekuje sigurno na prvom mestu bez i jednog poraza. Prošetao se kroz dosadašnji tok takmičenja, ostvario je četiri pobede i remi uz više nego impresvinu gol-razliku, 14:5.

Zbog toga bez pritiska dočekuje večerašnji susret jer je sigurno prvi na tabeli, tako da postoji šansa da trener Abel Fereira odmori nekoliko prvotimaca za mečeve domaćeg prvenstva.

Sa druge strane, San Lorenco je do skoro bio na samom dnu tabele, ali ostvario je uzastopne pobede u poslednja dva kola i izdigao se na drugo mesto grupe ''F''.

Savladao je ekvadorski Indenpendijente u svom stilu sa 2:0, a nakon toga je u goleadi bio bolji od Liverpula rezultatom 3:2.

Sada ima tri boda više od trećeplasiranog Indenpendijentea, tako da mu je remi dovoljan za prolaz, a bitna stavka može biti i gol-razlika koja se gleda ukoliko su ekipe izjednačene po broju osvojenih poena.

Tu takođe prednost ima San Lorenco, mada ona nije pozamašna (0 napsram -2) i situacija se vrlo lako može promeniti.

Kada su se ovi timovi sastali u Argentini Palmeiras je slavio sa 1:0, a večeras očekujemo sličan meč u kojem verujemo da će San Lorenco biti fokusiran pre da sačuva svoju mrežu nego da zatrese protivnikovu.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više