''DRVOSEČE'' VOLE DA IGRAJU NA GOLOVE: NJihove utakmice broje skoro četiri pogotka u proseku!

V.M.

29. 05. 2024. u 14:21

U noći između srede i četvrtka fudbaleri Ostina će ugostiti Portland (2.30).

Foto Profimedia

Gosti iz Oregona nikako da uhvate zalet i kubure sa formom od samog starta sezone, što se najbolje vidi na poslednjih pet mečeva u kojima su ostvarili dve pobede uz tri poraza.

Ono što je karakteristično za Portland je to da njegove utakmice broje veliki broj pogodaka, gol-razlika im je 28:30 nakon 15 kola, tako da u proseku na mečevima Timbera pada skoro četiri gola.

Zanimljiva stvar vezana za gosta je to da ima jedan od najboljih napada u ligi, ali ono što ga ''sputava'' je najlošija odbrana Zapadne konferencije u kojoj trenutno drže deseto mesto.

Što se tiče domaćina, Ostin se razigrao sredinom maja i na minule tri utakmice sakupio je čak sedam bodova. Savladao je Hjuston i Sporting pored remija sa San Hozeom, tako da u veoma dobrom ritmu dočekuje večerašnji susret.

Za razliku od Portlanda, glavna odlika ekipe je čvrsta odbrana koja je jedna od najboljih u prvenstvu (18 primljenih golova), ali problem leži u ne tako potentnom napadu (20 postignutih pogodaka).

Ako bi popravili napadačke muke, možda bi i mogli da napadnu sam vrh tabele koji im nije daleko jer im na Zapadu vodeći Solt Lejk beži šest bodova.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više