BORBA ZA GOLI ŽIVOT: Počinje baraž za opstanak u Superligi Srbije

V.M.

29. 05. 2024. u 09:15

U prvoj utakmici baraža za opstanak Superlige Srbije fudbaleri Tekstilca će ugostiti Javor (18.00).

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekstilac je uz Jedinstvo Ub najprijatnije iznenađenje Prve lige Srbije, neočekivano su se nalazili u vrhu tabele tokom čitave sezone, a jedno vreme su čak bili i drugi na tabeli.

Ipak, u drugom delu kampanje došlo je do pada u igri, prvenstvo su završili sa samo jednom pobedom na poslednjih pet utakmica, ali zauzeli su četvrto mesto koje vodi u baraž.

Takođe, na tih pet mečeva postigli su samo četiri gola, tako da ne očekuju ovaj dvomeč u dobrom ritmu i jasno je zašto ih kladionice smatraju za velike autsajdere protiv Ivanjičana.

Javor je prošao kroz sito i rešeto u plej-autu Superlige Srbije, čak pet ekipa se borilo za opstanak do samog kraja, a on je gostima izmakao u poslednjem kolu jer su remizirali sa Železničarom u Ivanjici rezultatom 1:1.

Zauzeli su 13. mesto na tabeli, a  da su savladali Železničar, pretekli bi Radnički iz Niša koji je na kraju osvojio samo jedan poen više od njih.

Ra razliku od Tekstilca, izabranici Radovana Ćurčića se nalaze u odličnoj formi, neporaženi su na četiri uzastopne utakmice i na njima su ostvarili po dve pobede i remija.

Blaga prednost Javoru biće i to što se današnji meč igra na ''Karađorđu'', a ne u Odžacima gde stadion ne ispunjava uslove igranja najvišeg ranga srpskog fudbala.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više