LAZAR SAMARDŽIĆ NAPADA DE HEU: Fiorentina pet utakmica, pet nerešenih u ovoj sezoni

O. M. 15. 09. 2024. u 09:57

Atalanta dočekuje Fiorentinu u jednom od derbija četvrtog kola italijanske Serije A. Utakmkca se igra na stadiou "Atleti azuri d Italija" u Bergamu od 15. časova.

Profimedia

"Boginja provincije" nije dobro počela sezonu. U ovaj meč ulaze posle dva poraza, nesrećnog od Torina koji je u režiji srpkog reprezentativca Ivana Ilića preokrenuo vođstvo gostiju na 2:1 i teškog od šampiona Intera koji je pred reprezentativnu pauzu pobedio lak sa 4:0.

Atalanta je porazom i otvorila sezonu i to u evropskom Superkupu od Real Madrida, a jedinu radost svojim navijačima fudbaleri iz Bergama priredili su u prvom kolu Serije A kada su sa 4:0 savladali ekipu Lečea.

Nakon što je prošle sezone obezbedio mesto među prva četiri i osvojio prvi evropski trofej u klupskoj istoriji, iskusni trener Đan Pjero Gasperini je pristao da produži ugovor. Međutim, Teun Kupmajners je napustio klub, Ademola Lukman je bio na izlaznim vratima i nije srećan što je ostao, a Đanluka Skamaka se povredio.

Dugačak spisak povređenih Atalante se poslednjih dana malo smanjio, pošto bi u nedelju mogli da zaigraju defanzivci Isak Hien i Sead Kolašinac, a Nikolo Zaniolo se očekuje na klupi. Međutim, Berat Đimsiti se i dalje oporavlja od povrede mišića, dok su Đorđo Skalvini i Skamaka van terena zbog dugotrajnih povreda.

S obzirom na Skamakino odsustvo i lošu formu Lukmana posle neuspešnog prelaznog roka, u napadu bi mogao da zaigra srpski internacionalac Lazar Samardžić, kome će se pridružiti Mateo Retegi.

Nije ipak isključen povratak Lukmana, a u trci je i Šarl De Keteler. Rupe u odbrani trebalo bi da zapuši bivši defanzivac Bajera iz Leverkuzena Odilon Kosunu.

Fiorentina je prošle sezone pobedila Atalantu sa 3:2 u oba meča. Ipak, Atalanta je pobedila u polufinalu Kupa Italije pre nego što je osvojila titulu prvaka Evrope u Dablinu, dok je Fiorentina ponovo doživela razočaranje u finalu Lige konferencija.

Obe ekipe tokom i ove seuzone nastupaju u Evropi, "boginja" će za četiri dana na ovom istom stadionu ugostiti Arsenal u prvom kolu "nove" Lige šampiona, dok će "viola" tek trećeg oktobra dočekati velški TNS na startu Lige konferencija.

Fiorentina je još bez pobede u tekućoj sezoni. U Seriji A na tri nastupa ima isto toliko nerešenih, kao i dve protiv Puškaš akademije u plej-ofu Lige konferencija gde je prošla dalje posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Doskorašnji trener Vinčenco Italijano je napustio klub pošto se približio osvajanju trofeja za Fiorentinu, a novi trener Rafaele Paladino još uvek nije uspeo da u potpunosti pokrene tim. Gol u nadoknadi vremena, koji je postigao novajlija (došao iz Atalante) Robin Gosens spasao je Fiorentinu poraza od Paladinovog starog kluba Monce neposredno pred reprezentativnu pauzu.

Albert Gudmundson se vratio u pun trenažni proces nakon što je povreda lista usporila njegov početak u Firenci. Bivši igrač Atalante Robin Gosens ​​vraća se u Bergamo ovog vikenda. Ostala nova pojačanja Jasin Adli, Edoardo Bove, Amir Ričardson i Danilo Kataldi bore se za mesto u veznom redu, dok se nekada najbolji golman sveta David de Hea i dalje bori za status prvog izbora sa Pjetrom Teračanom, ali će Španac verovatno dobiti šansu.

Atalanta ima najveći ₓG u prva tri kola Serije A, a Fiorentina ima najviše udaraca na gol. Kada se tome doda da je u oba prošlosezonska duela ovih timova palo po pet golova i najmanje po jedan s obe strane, igra na golove je najsigurnija za ovaj duel. 

NAŠ TIP: GG| (kvota 4,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više