"ŽUTA PODMORNICA" ODBIJA DA POTONE: Las Palmas od favorita iz senke za Evropu došao u opasnu zonu

O. M. 19. 05. 2024. u 13:15

KADIZ dočekuje ekipu Las Palmasa u pretposlednjem kou španske La lige. Utakmica ima značaj za obe ekipe, domaći se grčevito bore za opstanak, dok bi gosti porazom mogli sebi da zakomplikuju situaciju koja je do pre samo pet kola izgledala sasvim solidno.

FOTO: Tanjug/AP

Borba za opstanak je godinama sudfbina Kadiza. Prošle sezone iščupali su se za dva boda, one pre toga za samo jedan. Sezona 2020/21, prva posle povratka u elitnu diviziju, bila je na neki način izuzetak jer su tada imali čak 10 bodova više od ekipe koja je bila prva ispod crte.

Kadiz je enormno povećao svoje šanse za opstanak u La Ligi pobedivši Sevilju sa 1:0 u sredu. Bilo je to prvi put ove sezone da "žuta podmornica" ostvari dve uzastopne pobede ove sezone. Međutim, pošto su i dalje na četiri boda od  zone sigurnosti i sa znatno inferiorijom slabijom gol-razlikom u odnosu na one iznad, pobeda u obe poslednje dve utakmice je praktično imperativ, s tim što će morati da osluškuju i rezultate ostalih timova.

U njihovu korist ide činjenica da su neporaženi protiv ekipa koje su ove sezone kod kuće počinjale kolo u donjem delu tabele, kao i da su u poslednjih šest domaćih utakmica izgubili samo od Barselone. Pored toga, nisu izgubili ovde od Las Palmasa od maja 1987.godine, tako da bi "veliko bekstvo" još uvek moglo da se materijalizuje, posebno pošto "žuta podmornica" u poslednjem kolu igra sa odavno otpisanom Almerijom.

S druge strane, Las Palmas je svoju povratničku sezonu počeo veoma sigurno i negde tamo čak do sredine februara bio u konkurenciji za plasman u evro-kupove. No, tada je krenuo sunovrat, 12 utakmica bez pobede uključujući i seriju od osam poraza između desetog marta i 10. maja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više