"ŠKORPIONI" NAPADAJU KLUPSKI REKORD: "Plava munja" bez pobede od maja

O. M. 16. 09. 2024. u 08:32

ANTALIJASPOR i Adana Demirspor će se u ponedeljak naveče susresti u turskoj Superligi na stadionu "Antalija".

Profimedia

Obe ekipe ulaze u ovaj meč posle poraza u prethodnom kolu i tražiće da se vrate na pobedničku stazu ovog vikenda. Antalijaspor je izgubila od Bašakšehira sa 5:2, što im je drugi poraz u sezoni, nakon što su u drugom kolu poraženi sa 4:2 od Bešiktaša. Adana je poražena još ubedljivije, sa 5:1 od Galatasaraja. 

Gosti su u dosadašnjem delu šampionata osvojili samo bod, pre dva kola kada su u trećem minutu nadoknade stigli do izjednačenja 2:2 protiv Kasimpaše. Ali pobedom od dva gola razlike bi mogli da preteknu i domaćina koji je trenutno 11. sa četiri boda.

Iako je imala dva gola prednosti, Antalijaspor nije uspela da nastavi pobednički niz posle prve pobede u sezoni, pošto je usledio težak poraz u gostima kod Bašakšehira. "Škorpioni" su snažno počeli utakmicu, poveli sa 2:0 zahvaljujući golovima Sema Larsona, ali je Žoao Figueiredo iz Basakšehira smanjio zaostatak pre poluvremena. U drugom poluvremenu, Antalija je izgubila formu i primila četiri gola u razmaku od 19 minuta, što je rezultiralo njihovim drugim porazom u sezoni.

"Škorpioni" su neporaženi u poslednje tri utakmice kod kuće u Super ligi, sa dve pobede i jednim remijem, a ako izbegnu poraz u ovoj utakmici izjednačiće raniji niz od četiri utakmice bez poraza kod kuće koji je trajao od sredine februara do aprila.

Antalijaspor će u ovaj meč ući bez 23-godišnjeg turskog defanzivca Emredžana Uzunhana, koji će zbog povrede ramena odsustvovati do oktobra. Brajan Samudio je postigao tri od sedam golova Antalijaspora u ligi i ponovo će biti ključni igrač za domaćine.

Adana Demirspor je imao loš početak nove sezone Superlige, pokupio je samo jedan bod iz četiri utakmice i trenutno se nalazi na dnu tabele. "Plava munja" pretrpela je najteži poraz u poslednjoj ligaškoj utakmici protiv Galatasaraja, primivši četiri gola u prvih 37 minuta.

"Plava munja" nije uspela da pobedi u poslednjih sedam utakmica u Superligi, izgubila je šest i remizirala jedan, primila 24 gola i postigla osam posle pobede od 1:0 protiv Istanbulspora 4. maja. Tim Mihaela Valkanisa je dobio dva od poslednja tri gostovanja u Adani, iako su poslednje izgubili, a trenutno su van forme, pošto su bez pobede na poslednja tri gostovanja.

Adana Demirspor će nastupiti bez 23-godišnjeg defanzivca Tolge Kalendera, koji je isključen u nadoknadi vremena i suspendovan za ovaj meč. Jusuf Barasi, koji je postigao dva od četiri gola gostiju, izostao je u poslednjem meču, ali se očekuje da će se vratiti u napad "Plavih munja".

Antalijaspor i Adana Demirspor poslednji put su igrali u maju kada su "škorpioni pobedili sa 2:1 i tako se osvetili za identičan poraz u prvom delu sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više