NOVAJLIJA SE NIJE SNAŠAO U DRUŠTVU NAJBOLJIH: Ubljani imaju velikih problema u odbrani

O. M. 16. 09. 2024. u 07:45

JEDINSTVO iz Uba dočekuje ekipu Radničkog iz Niša u poslednjoj utakmici osmog kola Superlige Srbije. Meč je na programu od 20 časova na stadionu "Dragan Džajić".

FOTO: FK Partizan

Domaćin je poslednji na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, već šest manje od najbližih begunaca, dok su Nišlije osme sa devet bodova, jednim manje od Tekstilca, ali i dve utakmice manje od ekipe iz Odžaka koja je sinoć sa igračem manje iznenadila TSC pobedivši sa 2:1.

Debitanti u srpskoj eliti nisu se baš najbolje prilagodili uslovima Superlige. Njihova gol-razlika iznosi 3:18, što najbolje ilustruje sve probleme sa kojima se suočava Jedinstvo sa Uba.

Raspored im je na početku sezone bio prilično težak, s obzirom na to da su u prva dva kola igrali protiv Crvene zvezde i Partizana. Na tim utakmicama primili su osam golova, a nisu postigli nijedan.

Ofanzivna linija radi sve bolje kako sezona odmiče, ali i dalje imaju velikih problema u odbrani. U poslednja dva ligaška meča primili su po tri gola. Prvo su izgubili na svom terenu od IMT-a sa 3:2, a zatim u gostima od Novog Pazara sa 3:1. Poraženi su i od Mladosti i od Železničara, a za sada jedini bod osvojili su u duelu sa još jednim novajlijom, Tekstilcem iz Odžaka.

Redove Jedinstva pre nekoliko dana pojačao je Uroš Matić. Bivši igrač Košica, Benfike, NAC Brede, Šturma, Kopenhagena, Austrije Beč, APOEL-a i saudijske Abe se tako posle petnaestak godina vratio u domaći fudbal i prvi put će na našim terenima igrati kao senior.

S druge strane, niški Radnički je do sada upisao tri pobede i tri poraza. Međutim, raspored im je do sada bio prilično povoljan jer još nisu igrali protiv Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine.

Sve tri pobede ostvarili su na domaćem terenu. Savladali su TSC sa 1:0, Napredak sa 3:1 i Železničar iz Pančeva sa 2:1. Istovremeno, kao gosti su imali mnogo lošije rezultate. Izgubili su sve tri utakmice, a ukupna gol-razlika u gostima je 1:9.

Utakmica protiv novajlije u ligi dolazi posle dvonedeljne reprezentativne pauze koja se desila u pravi čas za Radnički jer su se u međuvremenu trenažnom procesu vratili Đuro Zec i Milorad Stajić.

NAŠ TIP: 2+ (kvota 1,43)
​PREDLOG ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 4,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više