LEGENDA HOLANDSKOG FUDBALA NAŠTELOVALA SVOJU ČETU: ''Plava munja'' juri četvrtu uzastopnu pobedu

V.M.

23. 10. 2023. u 09:55

U devetom kolu turskog prvenstva, Karagumruk će dočekati razigranu Adanu demirspor (19.00).

Profimedia

Goste je preko leta preuzeo čuveni holandski fudbaler Patrik Klajvert koji radi sjajan posao na klupi turske ekipe. Njegovi izabranici igraju sjajan fudbal i trenutno se nalaze na trećem mestu sa deset bodova manjka u odnosu na perfektni Fenerbahče.

Adana je pred reprezentativnu pauzu uhvatila zalet i nada se da će nastaviti u istom ritmu. Pobednički niz je započela trijumfom nad Bešiktašom, a zatim su savladali Alanjaspor i Trabzonspor.

''Plava munja'' igra napadački fudbal, postigla je 19 pogodaka i jedino je vodeći Fener više puta tresao mrežu protivnika u čitavoj ligi (27).

Potpuno je drugačija priča u taboru domaćina koji se nalazi u zoni ispadanja. Karagumruk je ostvario samo jednu pobedu do sada i sa šesto sakupljenih bodova zauzima 18. mesto na tabeli.

Pauza je došla u dobro vreme za domaćina koji je doživeo dva uzastopna poraza, prvo je bolja od njega bila Kasimpaša, a zatim i Alanjaspor.

Najveći problem Karagumruku je napad, pošto je u dosadašnjem toku prvenstva postigao premalih sedam pogodaka.

Adana je na poslednja tri međusobna duela savladala Karagumruk, a verujemo da će to učiniti i četvrti put.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,03)

Pogledajte više