"GUSKE" PRETE "LAVOVIMA": Mali lisabonski derbi otvara drugo kolo Primeira lige

O. M. 18. 08. 2023. u 10:29 >> 10:29

MALI lisabonski derbi igra se na otvaranju drugog kola portugalske Primeira lige ovog petka od 21.15 kada Kaza pia dočekuje Sporting na stadionu Pina Manik.

Profimedia

Obe ekipe zabeležile su pobede u prvom kolu. "Guske" su ostvarile laku pobedu od 3:0 na gostovanju Farenseu, a "lavovi" su u triler meču na svom terenu savladali Vizelu sa 3:2. Vodili su sa 2:0 već od 15. minuta, ali su gosti uspeli da izjednače do 77. Pobedu Sportingu doneo je Paulinjo golom u osmom minutu sudijske nadoknade.

Sporting je prošle sezone završio na četvrtom mestu, što navijači ovog kluba smatraju neuspehom. Zato ove godine "lavovi" žele da pokažu mnogo više, a ako je suditi po rezultatima u predsezoni, imaju osnova za optimizam.

Izabranici Rubena Amorima su u predsezoni savladali Viljareal sa 3:0 i Real Sosijedad sa 3:0. Savladali su i Maritimo, Estrelu i Portimonense, a odigrali nerešeno sa Genkom. Jedini poraz doživeli su od Evertona.

Kaza pia je očigledno u dobroj formi na početku sezone. U julu su pobedili u dve utakmice Liga kupa. Prvo su savladali Vilaverdense sa 2:0, a potom identičnim rezultatom i Torens. Prošle sezone završili su kao deseti na tabeli Primeira lige, iako su mogli i više, a razlog za to je loša forma u završnici jer nisu uspeli da pobede u pet poslednjih kola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,77)

Pogledajte više