MOGU LI FARANI DO JOŠ JEDNOG IZNENAĐENJA? Pokorili su Mađarsku, sada su na redu nordijske komšije

O. M. 26. 07. 2023. u 14:23 >> 14:24

U okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona od 20.45 u Klaksviku, istoimeni tim dočekuje šampiona Švedske, Heken.

Foto Profimedia

Klaksvik je prošle srede čitavu fudbalsku javnost i brojne kladioce ostavio bez teksta kada je u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisao Ferencvaroš u Budimpešti, savladavši ih ubedljivo 3:0 posle remija bez golova u prvoj utakmici.

Aktuelni šampion Farskih Ostrva ovim podvigom je svima jasno stavio do znanja da neće biti laka prepreka onome ko se nađe na drugoj strani, pa makar to bio i švedski Heken. Da je Klaksvik u odličnoj formi svedoče i rezultati u domaćem šampionatu, gde su u dosadašnjih 16 odigranih kola ostvarili isto toliko pobeda i sa maksimalnih 48 bodova su ubedljiv lider na tabeli.

S druge strane, Heken je u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona pobedio TNS sa 3:1, a u revanšu samo potvrdio nadmoć nad Velšanima pobedom od 2:0. Uprkos tome što su svoj poslednji meč u Alsvenskan ligi završili iznenađujućim porazom od Varne sa 1:0 i povećali zaostatak za prvoplasiranim Elfsborgom na četiri boda, Heken ostaje veliki favorit u ovom okršaju sa Klaksvikom. Tim Per-Matijasa Hoga igra dobro ove sezone, mada većinu bodova osvajaju kod kuće. Na poslednjih sedam gostovanja u svim takmičenjima ostvarili su tri pobede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1.80)

Pogledajte više