INTER (NE)ZNA SA NOVAJLIJAMA: Monca se izvukla na pravoslavni Božić, može li i na Veliku subotu?

O. M. 15. 04. 2023. u 10:30 >> 09:32

INTER dočekuje Moncu u utakmici 30. kola italijanske serije A.

FOTO: Tanjug/AP

"Nerazuri" su u seriji od četiri utakmice bez pobede u italijanskom šampionatu pa su od najbližeg pratioca neprikosnovenog lidera Napolija pali na petu poziciju i "visi" im plasman u Ligu šampiona naredne sezone. 

A niz od šest utakmica bez pobede u svim takmičenjima prekinuli su sredimom nedelje trijumfom nad Benfikom u prvom susretu četvrtfinalnog dvoboja ovosezonskog izdanja elitnog klupskog takmičenja Evrope. Golove u Lisabonu postigli su Nikolo Barela u 51 i rezervista Romelu Lukaku sa bele tačke u 82. minutu utakmice na ''Luzu''. Prethodno je Inter u Seriji A odigrao mršavih 1:1 na gostovanju Salernitani, a poslednju pobedu u šampionatu ostvario je pre više od mesec dana protiv Lećea.

Zbog toga je četa Simonea Inzagija pala na peto mesto u ligi sa bodom manje od gradskog rivala Milana i samo tri više od šestoplasirane Atalante koja je za vikend propustila priliku da se pobedom nad Bolonjom bodovno poravna sa "nerazurima" na 51.

Inter je sada već skupio deset poraza u Ligi, što mu se u ovoj fazi takmičenja nije desilo od sezone 2011/12 koju je na kraju završio na šestom mestu.

Monca dolazi u komšiluk posle dva uzastopna remija na gostovanjima (Udineze 2:2, Verona 1:1), kao trinaestoplasirana ekipa Serije A (35 bodova), koja čini se ne može "ni gore ni dole". Zaostatak za šestoplasiranom Atalantom, odnos mestom koje vodi u Ligu konferencija je 13 bodova, a ista tolika prednost je nad Veronom koja je prva ispod linije opstanka na 18. mestu

Monca je novajlija u Seriji A pa navijače ovog kluba sigurno neće obradovati statistički podatak da je Inter u poslednjih 28 susreta sa takvim ekipama pobedio čak 24 puta. Ipak, jedan od četiri puta kad mu to nije uspelo bio je baš protiv Monce u prvom delu sezone kada je meč na stadionu ''Brianteo'' završen bez pobednika, 2:2. Inter je dva puta prosipao vođstvo u utakmici odigranoj na pravoslavni Božić ove godine. Darmijan je doveo "nerazure" u prednost u desetom minutu, a izjednačio je samo minut kasnije Patrik Ćurija. Novu prednost Interu doneo je u 22. minutu Lautaro Martinez, a bod Monci poklonio je Denzel Dumfriz auto-golom u trećem minutu zaustavnog vremena utakmice.

Prethodnih sedam susreta klubova iz Lombardije desilo se u okviru Kupa Italije, a poslednji put na ''San Siru'' sastali su se u septembru 1990. kada je Inter pobedio sa 2:1.

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,58) 

Pogledajte više